Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Đurić: Beograd će voditi slobodarsku i nacionalno odgovornu politiku

04 Maj 2024
2 min.
Đurić: Beograd će voditi slobodarsku i nacionalno odgovornu politiku

Srbija će u narednom periodu voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku pružene ruke i saradnje, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

“Mi smo u biznisu pravljenja prijatelja, jačanja veza i unapređenja imidža Srbije u međunarodnoj zajednici”, rekao je Đurić, nakon što je preuzeo dužnost šefa diplomatije od svog prethodnika Ivice Dačića.

Đurić je naveo da država Srbija nastavlja sa politikom kontinuiteta kada je riječ o spoljnim poslovima, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je dodao da se Dačić prethodnih godina hrabro i odlučno borio za interese Srbije, kao dio tima na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Radićemo složno i jedinstveno. Radujem se nastavku naše prijateljske i profesionalne saradnje i kroz ministarstva koja vodimo i zajedno sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i predsednikom Vučićem. Trudićemo se da delujemo skladno, posvećeno, marljivo i u interesu svih građana”, izjavio je Đurić.

Dačić, koji će u novoj Vladi Srbije biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da će zajednički cilj ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova biti odbrana državnih i nacionalnih interesa, te da će u tom smislu novi šef srpske diplomatije imati njegovu punu podršku.

On je dodao da je zajedno sa Đurićem i Vučićem dio tima koji se od 2012. godine kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

“Poželeo bih novom šefu srpske diplomatije uspeh i sreću u radu kako bismo kao država i narod uspešno pobedili teškoće sa kojima se suočavamo”, rekao je Dačić.

SRNA

Povezani članci

Dvije osobe teško povrijeđene u napadu nožem u Borči

Dvojica muškaraca, starosti 26 i 28 godina, teško su povrijeđena noćas u napadu nožem na Trgu oslobođenja u Borči. Kako je Tanjugu rečeno u Hitnoj pomoći, incident se dogodio nešto poslije dva sata iza ponoći. Nakon ukazane prve pomoći na licu mjesta povrijeđeni su prevezeni u Urgentni centar.

Presuda suda u Strazburu moćni alat u slučaju Trgovske gore

Presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu po tužbi jedne švajcarske organizacije predstavlja moćan alat protiv Hrvatske u slučaju Trgovske gore jer objašnjava šta se mora uraditi da bi se zadovoljila prava građana kada je riječ o životnoj sredini, rekao je profesor na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Dragan Dakić. “Ova presuda je kapitalna, krucijalna, […]