Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Bošnjačka politika žrtvovala mir 1992. godine, a danas licemjerno podvaljuje priče o srpskoj krivici

03 Maj 2024
2 min.
Košarac: Bošnjačka politika žrtvovala mir 1992. godine, a danas licemjerno podvaljuje priče o srpskoj krivici

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac danas je, povodom 32 godine od zločina u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, posjetio porodice žrtava Gordanu Gvozdenović i Bogdanku Tomović u Han Pijesku.

Košarac je istakao da je 3. maj jedan od najtragičnijih dana u novijoj istoriji srpskog naroda, kada su u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine zvjerski ubijeni nedužni ljudi, mladi vojnici koji su u koloni pokušali da napuste Sarajevo.

Gordanin brat Obrad Gvozdenović bio je potporučnik JNA, a Bogdankin sin Zdravko Tomović dvadesetogodišnji vojnik.

“Mučki su ubijeni u Dobrovoljačkoj ulici…Moje Goca i Bogda su heroji i moji saborci od prvog dana kada smo inicirali obilježavanje stradanja srpskih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici. Srpske majke i sestre koje dostojanstveno nose svoju bol, ne mrzeći nikoga”, napisao je Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

On je naveo da se ljudski pita kako je moguće da su njihove suze manje vrijedne u očima bošnjačkih političara i svjetskih moćnika?

“Zar taj /Zlatko/ Lagumdžija, koji je bio u delegaciji sa Alijom /Izetbegović/ tih dana, danas ima obraza da gura rezoluciju koja će i moju Gordanu i moju Bogdanku i sve srpske majke i sestre i sve nas Srbe označiti genocidnim? Zašto nikada nije osudio zločine u Dobrovoljačkoj ulici? Zašto ćuti o njima? Neka vas je stid i sram suza moje Gordane, moje Bogdanke i suza svih drugih majki i sestara!”, poručio je Košarac.

On je naglasio da je pucanj u Dobrovoljačkoj ulici bio pucanj u mir.

“Da su Srbi željeli taj rat, ne bi oslobodili ni Aliju ni Lagumdžiju. Bošnjačka politika je tada žrtvovali mir, a danas nam licemjerno podvaljuju priče o srpskoj krivici u želji da nam oduzmu Republiku Srpsku. Neće vam proći!”, poručio je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Licemjernost i moralna monstruoznost Majkla Marfija

Odluka Ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da se pokloni bošnjačkim žrtvama u Bratuncu baš na dan kada se u Donjoj Gradini obilježava Dan sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH pokazuje nevjerovatnu količinu licemjerstva i moralne monsturoznosti tog američkog diplomate, rekao je zamjenik predsjedvajućeg Savjeta ministar Staša Košarac. Košarac je […]

Cvijanović: MIP nije Konakovićeva ćaćevina, umjesto da gradi dobre odnose sa prijateljskim zemljama, on ih uporno urušava

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da pismo Elmedina Konakovića upućeno evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju nije stav BiH, već isfrustriranog pojedinca koji u kontinuitetu zloupotrebljava svoju poziciju. “To je problem sa bošnjačkim kadrom. Sve što je zajedničko oni bi uzurpirali, odlučivali bi u svoje ime, a onda prodavali […]