Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Paljanka Tijana Draško svojoj kreativnošću do zarade za studije (FOTO)

04 Maj 2024
2 min.
Paljanka Tijana Draško svojoj kreativnošću do zarade za studije (FOTO)

Studentkinja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Palama Tijana Draško svoju kreativnost pokazala je u pravljenju različitih dodataka za kosu kako bi mogla zaraditi i time finansirati svoje školovanje.

Ova talentovana studentkinja kaže za Srnu da je samouka i da je preko noći počela da šije, te da želi stvoriti prepoznatljiv brend.

“Krenula sam od male mašine za šivenje koju sam kupila preko interneta i počela da šijem prije dvije godine. Poslije sam skupila novac i kupila profesionalnu mašinu, te išla na kurs šivenja” istakla je Tijana.

Ona navodi da je prvo počela od jednostavnih modnih stvari, a sada se usavršava i napreduje.

“Šijem različitete dodatke za kosu, kao što su popularne skranči gumice, rajfovi, turban-trake, šnalice. Radim i nesesere, bubreg torbe, torbe za laptop. U mom asortimanu su i stolnjaci, krpe, kao i opremu za bebin krevetac. Šta god mi padne na pamet”, priča Tijana.

Ona je dodala da su skranči gumice za kosu popularne, a za one koje ne znaju, njihova čar je u tome da u odnosu na klasične gumice ne lome i ne ostavljaju trag na kosi.U izradi svojih unikatnih proizvoda koristi razne materijale koje nabavlja preko raznih metraža u Srbiji, ali da je to najčešće pamuk, jer kao prirodan materijal ima brojne prednosti.

Tijana kaže da bi volela da se u društvu više podržava ručni rad jer je mnogo kineskih proizvoda na tržištu, pa bi bilo bolje da se više cijene kreativci koji svojim rukama nešta stvaraju.

Ona kaže da nije mogla ni da zamisli da će njen hobi prerasti u ogromnu ljubav.

“Nedavno sam moje kreacije predstavila na izložbi ručnih radova u Kulturnom centru u Palama. Nadam se da ću se ubuduće predstaviti sa ozbiljnijim projektima i predmetima”, rekla je ona.

Tijana svoje unikatne proizvode šalje brzom poštom na teritoriji cijele BiH, ali njena želja je da jednog dana stvori prepoznatljiv brend.

Svi zainteresovani mogu je potražiti na “Instagram” profilu “ticha_crafts”.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da razvoj Jahorine predstavljaju veliku šansu za region i pozvao građane i privrednike da zajedno rade na tome uz očuvanje prirodne ljepote i potencijala olimpijske planine. “Jahorina je naš najveći potencijal, ona je sinonim za stotinu fabrika. Trenutno koristimo samo 10 odsto njenih mogućnosti, a važno je […]

U akciji “Očistimo Jahorinu zajedno” prikupljena 301 vreća smeća

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovao je juče akciju “Očistimo Jahorinu zajedno” s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca u kojoj je prikupljena 301 vreća smeća. Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da se na akciju čišćenja planine prijavilo 300 ljudi […]