Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Potraga za rudarom traje već 24 časa, pronađena njegova bušilica

04 Maj 2024
1 min.
Potraga za rudarom traje već 24 časa, pronađena njegova bušilica

– Potraga za rudarom, koji je ostao zaglavljen u jami rudnika lignita „Mramor“ kod Tuzle i nalazi se na 170 metara ispod zemlje, još uvijek traje.

Spasilačka jedinica duže od 24 časa pokušava doći do zaglavljenog rudara, a pomažu im i rudari, javio je „Avaz“.

Predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić kazao je da je bušilica pronađena, što bi trebalo značiti i da je zaglavljeni rudar negdje u blizini.

Nesreća u rudniku Mramor se dogodila u juče pred kraj treće smjene, kada se obrušila zemlja, pod kojom je ostao zatrpan jedan rudar, koji je prvi kopač u jami.

Kako saznaje portal “Avaza” riječ je o rudaru iz Rapatnice kod Srebrenika, kome je do penzije ostalo još nekoliko godina. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Spasilačka četa nema nikakvih informacija o stanju rudara, a kada će se uspjeti probiti do njega teško je procijeniti, jer se radi o dosta zahtjevnoj akciji tokom koje se obrušeni materijal mora uklanjati i izbacivati, a prostor podgrađivati i osiguravati.

GS

Povezani članci

Košarac: Svesrpski sabor odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici

Svesrpski sabor je odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se srpskom narodu nametne kolektivna odgovornost i teret koji mu ne pripada, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je rekao da predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučuć vode odgovornu nacionalnu politiku i ulažu ogromne napore u […]

Kalabuhov: Rezolucija o Srebrenici provokacija koja nosi destabilizaciju

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da je rezolucija o Srebrenici, o kojoj će raspravljati Generalna skupština UN, velika provokacija koja donosi destabilizaciju i narušava proces pomirenja u BiH. “Kada su Englezi 2015. godine dobili `po glavi` vetom Ruske Federacije, pristupili su starinskoj strategiji `ubij neprijatelja tuđim nožem`. I sad oni koriste […]