Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Promocija romana “Srpsko srce Johanovo”

21 April 2024
1 min.
Promocija romana “Srpsko srce Johanovo”

Na Palama će danas biti predstavljen roman “Srpsko srce Johanovo” autora Veselina DŽeletovića zasnovan na istinitoj priči o trgovini organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji i potresnom svjedočanstvu o mučenju i ubistvima Srba u ozloglašenoj “žutoj kući” u Albaniji.


“Prve podatke o tome proslijedio je Johan, Nijemac kojem je presađeno srpsko srce. Autor romana lično je upoznao Johana, kojem je presađeno srce Jovanovo, a koje je kupio na crnom tržištu organa da bi preživio”, saopšteno je iz Kulturno-sportskog centra Pale.

U saopštenju se ističe da je DŽeletović romanom “Srpsko srce Johanovo” izgradio najveći spomenik stradalim Srbima na Kosovu.

Roman je doživio više od 20 izdanja i preveden je na 12 jezika.

Promociju romana organizuje Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” sa Pala u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom Pale.

Roman će biti predstavljen u Kulturno-sportskom centru Pale od 18.00 časova, a ulaz je slobodan.

SRNA

Povezani članci

Donja Gradina: Otvorena izložba učeničkih likovnih i literarnih radova, učenici pokazali visok nivo empatije

 U izložbenoj sali Spomen-područja Donja Gradina danas je otvorena izložba učeničkih likovnih i literarnih radova o temi “Jasenovac” kojima su iskazali visok nivo empatije prema stradanju u ustaškom koncentracionom logoru. Ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić istakla je da je svaki rad za sebe odraz trenutka zla koje se dešavalo na ovim prostorima. “Kroz učeničke […]

Predstavnik Švajcarske pobjednik Evrovizije

 Predstavnik Švajcarske Nemo pobijedio je u finalu “Pjesme Evrovizije” u švedskom gradu Malme, dok je predstavnik Hrvatske Bejbi Lazanja zauzeo drugo mjesto. Predstavnica Srbije Teja Dora sa pjesmom “Ramonda” osvojila je 17. mjesto. Nastup Izraelke Eden Golan protekao je uz zvižduke u dvorani. Tokom održavanja takmičenja u Malmeu proteklih dana održani su brojni propalestinski protesti. […]