Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Stevandić: Vladajuća koalicija raspravljaće o odluci CIK-a (VIDEO)

09 Maj 2024
1 min.
Stevandić: Vladajuća koalicija raspravljaće o odluci CIK-a (VIDEO)

Odluku Centralne izborne komisije BiH o sprovođenju lokalnih izbora u BiH razmatraće političke partije koje čine vladajuću koaliciju u Srpskoj, rekao je u Јutarnjem programu predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

– Budući da Izborni zakon Republike Srpske nije još stupio na snagu, o navedenoj odluci CIK-a BiH raspravljaćemo u koaliciji političkih partija koje čine vladajuću većinu – rekao je Stevandić.

Istakao je da je način na koji su donesene tehničke izmjene neustavan i nezakonit.

– On je rezultat nametanja i tu postoje dva problema. Prvi je da nije demokratski, a drugi problem je i novac, jer novac za te vrste tehničkih izmjena nije predviđen budžetom – istakao je Stevandić.

Podsjećamo, CIK BiH raspisala je lokalne izbore u BiH za 6. oktobar.

Stevandić je uputio je građanima Republike Srpske iskrene čestitke povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, ističući da je srpski narod dao ogromnu žrtvu u toj borbi, čime je pokazao da je uvijek na strani pravde, slobode i demokratije.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Političke odluke Srpske biće veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da sama priča o rezoluciji o Srebrenici poprima dramatične obrise, ističući da Srpska ne želi nikakvu eskalaciju i nasilje, ali da će njene političke odluke biti veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu. “Muslimani u Sarajevu pokušavaju da to minimiziraju pričom kako se tu ne pominje narod, a sve […]

Stevandić pozvao predsjednike parlamentarnih stranaka na sastanak

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić pozvao je predsjednike svih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u skupštinama gradova, na današnji sastanak u Banjaluci o Izbornom zakonu i dogovor o nastupu na lokalnim izborima. Sastanak će biti održan u prostorijama Narodne skupštine u 14.00 časova, najavljeno je iz […]