Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Zakazani forumi građana u pet mjesnih zajednica u Višegradu

16 Mart 2022
2 min.
Zakazani forumi građana u pet mjesnih zajednica u Višegradu

U okviru Projekta „Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH“, koji je zajednička inicijativa Vlada Švajcarske i Švedske, a koji sprovodi UNDP u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska Saveza opšina i gradova, u 5 mjesnih zajednica opštine Višegrad koje su sastavni dio ovog Projekta održaće se forumi/zborovi građana na osnovu nove metodologije koja je usvojena kroz projekat.

Forum ima za cilj da definiše potrebe i prioritete građana u mjesnim zajednicama, na osnovu kojih će mjesne zajednice razviti i kandidovati projekte za dalju implementaciju.

Forumi/zborovi građana održaće se u sljedećim terminima:

MZ Crnča, ponedjeljak 21.03 s početkom u 17:00 časova – prostorije društvenog centra (srednja škola);

MZ Međeđa, utorak 22.03. s početkom u 17:00 časova – prostorije mjesne zajednice;

MZ Višegrad II, srijeda 23.03 s početkom u 17:00 časova – prostorije društvenog centra (srednja škola);

MZ Dušče, srijeda 23.03 s početkom u 18:30 časova – prostorije društvenog centra (srednja škola);

MZ Prelovo, četvrtak 24.03. s početkom u 17:00 časova – prostorije mjesne zajednice;

Pozivaju se svi zainteresovani građani, aktivisti, predstavnici nevladinog sektora sa područja navedenih mjesnih zajednica, da uzmu učešće na forumima/zborovima građana i na taj način doprinesu poboljšanju života u svakoj mjesnoj zajednici.

Povezani članci

Dodik: Političke odluke Srpske biće veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da sama priča o rezoluciji o Srebrenici poprima dramatične obrise, ističući da Srpska ne želi nikakvu eskalaciju i nasilje, ali da će njene političke odluke biti veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu. “Muslimani u Sarajevu pokušavaju da to minimiziraju pričom kako se tu ne pominje narod, a sve […]

Stevandić pozvao predsjednike parlamentarnih stranaka na sastanak

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić pozvao je predsjednike svih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u skupštinama gradova, na današnji sastanak u Banjaluci o Izbornom zakonu i dogovor o nastupu na lokalnim izborima. Sastanak će biti održan u prostorijama Narodne skupštine u 14.00 časova, najavljeno je iz […]