Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Aleksandra Renovica nova doktorica u Bolnici “Srbije”

06 Septembar 2024
2 min.
Aleksandra Renovica nova doktorica u Bolnici “Srbije”

Odjeljenje ginekologije i akušerstva Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu dobilo je novu doktoricu Aleksandru Renovicu.

“Izuzetno se radujem što cu svoj profesionalni, a i lični razvoj nastaviti baš u Bolnici “Srbija” i što ću zajedno sa radnim kolegama moći da doprinesem što boljoj zdravstvenoj zaštiti naše regije”, istakla je Renovica.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija poželio je dobrodošlicu Renovici i istakao zadovoljstvo što se pridružila timu ginekologa u bolnici “Srbija”.

“Zadovoljstvo nam je takođe istaći da su za kratko vrijeme Odjeljenje ginekologije i akušerstva upotpunila dva nova doktora i sada na raspolaganju u našoj ustanovi pacijenti imaju šest ginekologa”, naglasio je Šešlija.

On je poručio se proces obnavljanja kadra nastavlja i trudimo se kontinuirano da ispunimo naš cilj, a to je zadovoljstvo stanovnika naše regije i pozicioniranje za lidera zdravstvenog sektora na istoku Srpske.

Renovica je diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine. Pripravnički staž obavila je u Kliničkom Centru Srbije.

Volontirala je na Klinici za kardiologiju KCS u Beogradu. U Domu zdravlja „dr Ljubomir Ćeranić“ Sokolac obavljala je poslove u Službi porodične medicine kao i u Službi hitne medicinske pomoći.

Oktobra 2017. godine upisala je specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Specijalistički staž obavljala je u Univerzitetskoj bolnici Foča, Ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni Front“ Beograd i na Ginekološko- akušerskoj klinici u UKCS Višegradskoj, Beograd.

Tokom specijalizacije završila je Školu ultrazvuka kao i Školu kolposkopije. Specijalistički ispit položila u martu 2024. godine. Član je Udruženja ginekologa i opstetričara Republike Srpske.

Povezani članci

Ćosić: Zakon o Palama kao prijestonici bio bi od velikog značaja za grad

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je danas na Palama da bi donošenje zakona o Palama kao prijestonici Republike Srpske bilo od velikog značaja i za cijeli grad Istočno Sarajevo. Ćosić je rekao da je neupitno učešće u predlaganju zakona koji će ojačati i poziciju grada, te da zakon o prijestonici Republike Srpske mora biti […]

Škipina: Pale prijestonica Srpske – zajednički cilj u interesu svih građana

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo što je na današnjem radnom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka sa područja Sarajevsko-romanijske regije dobio podršku narodnih poslanika za dalji rad na inicijativi “Pale – prijestonica Srpske”, za koju je ranije dobio podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. “Sastanku su prisustvovali […]