Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Andan: U Bosanskoj Krupi nije slučajno ubijen policajac srpske nacionalnosti (VIDEO)

28 Oktobar 2024
2 min.
Andan: U Bosanskoj Krupi nije slučajno ubijen policajac srpske nacionalnosti (VIDEO)

U terorističkom napadu u Bosanskoj Krupi nije sasvim slučajno ubijen policajac srpske nacionalnosti, izjavio je bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan.

– Ovo je vrlo indikativno. Da je dijete od 14, 15 godina moglo da usmrti policajca u policijskoj stanici. Sam podatak da je uposlenik policijske stanice umiješan u sve to, daje nama svima za pravo, koji se bavimo ovim poslom da sumnjamo na uzročno posljedičnu vezu – navodi on.

Dodaje, da od kako je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, na čelu ovog ministarstva, Republika Srpska je u problemu.

– Mi smo u problemu, zbog njegovih fikcija, da se našem prostoru izvode neke akcije i obuke – navodi on.

Ističe, da jeste tako, do sada bi neko već reagovao na to, a i svi svjetski mediji bi “potrčali” da izvještavaju o tome, da bi se Srpska mogla okarakterisati kao teroristička zemlja, te da bi se dobio segment ka unitarizaciji BiH.

– Ovo su sramno postupci čelnih ljudi u institucijama BiH, koje ne doprinose zajedništvu u Bosni i Hercegovini – navodi on.

Podsjećamo, službenik Policijske stanice Bosanska Krupa Hajrudin Šabić (48) jedan je od šest osoba koje je SIPA uhapsila zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa terorističkim napadom na tu policijsku stanicu.

RTRS

Povezani članci

Među osumnjičenima za terorizam i zaposlenik Policijske stanice Bosanska Krupa

Hajrudin Šabić (48), zaposlenik Policijske stanice Bosanska Krupa, jedan je od šest osoba koje je SIPA uhapsila zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa terorističkim napadom na tu policijsku stanicu, potvrđeno je za ATV. Šabiću se, zajedno sa ostalim osumnjičenima na teret stavlja da je podstrekavao ili pomagao maloljetnom Е.S. (15) u napadu […]

Poskupljuje brza pošta

Usluge brze pošte u BiH poskupljuju za tri marke, pa bi tako od petka paket do deset kilograma poslat iz FBiH mogao da košta 11 umjesto dosadašnjih osam KM. Upravni odbor preduzeća “BH Pošte” ovih dana bi, kako nezavnično saznajemo, trebao da donese odluku na osnovu koje će biti korigovan cjenovnik usluga brze pošte.  Imajući […]