Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Andrićgrad: Klasici domaćeg filma besplatno u multipleksu “Dolly Bell”

02 Maj 2024
1 min.
Andrićgrad: Klasici domaćeg filma besplatno u multipleksu “Dolly Bell”

U okviru programa Kinoteke Republike Srpske u multipleksu “Dolly Bell” u Andrićgradu od 2. do 6. maja publika će moći da pogleda seriju projekcija posvećenih klasicima koji su obilježili epohe domaće kinematografije i inspirisali generacije.

Tokom prve večeri programa Kinoteke, 2. maja od 19 časova, posjetioci će imati priliku da pogledaju film “Miris poljskog cveća” iz 1977. godine u režiji Srđana Karanovića, najavljeno je na sajtu višegradskog multipleksa “Dolly Bell”.

“Od 3. do 6. maja , takođe u terminu od 19 časova, na programu će biti i filmska ostvarenja ‘Specijalno vaspitanje’ (1977. godina) u režiji Gorana Markovića, ‘Varljivo leto’ (1984. godina) u režiji Gorana Paskaljevića, ‘Davitelj protiv davitelja’ (1984. godine) u režiji Slobodana Šijana, te ‘Lepota poroka’ (1986. godine) u režiji Živka Nikolića”, navedeno je dalje.

Pokrovitelji događaja su Kinoteka Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i multipleks “Dolly Bell”.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Nezavisne

Povezani članci

U Palama izvedena drama “Jefimija-Jelena Mrnjavčević”

Na Palama je večeras odigrana monodrama “Jefimija – Jelena Mrnjavčević”, režisera Željka Miloševića koja govori o jednoj od najbitnijih žena u istoriji Srba, vladarki, prvoj srpskoj pjesnikinji, koja je nakon što se zamonašila dobila ime Jefimija, čime je završena manifestacija “Majske duhovne svečanosti”. Lik Jelene, monahinje Jefimije tumačila je beogradska glumica Tijana Nikolić, koja je […]

Od 28. do 31. maja festival harmonike “Akordeon art plus”

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike “Novi zvuk” organizuju od 28. do 31. maja Internacionalni festival harmonike “Akordeon art plus”. Konferencija za novinare povodom otvaranja Festivala biće upriličena u ponedjeljak 27. maja u 12.00 časova u sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na konferenciji je predviđeneo obraćanje dekana […]