Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Bjelica: Hajka na Danila Vučića još jedna potvrda da je Srpska garant našeg opstanka

13 Januar 2023
2 min.
Bjelica: Hajka na Danila Vučića još jedna potvrda da je Srpska garant našeg opstanka

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nije bio ni u kakvoj državnoj delegaciji, niti je bio dio zvaničnog protokola polaganja vijenaca na Srpskom vojničkom groblju “Mali Zejtilnik” u Sokocu povodom obilježavanja 9. januara Dana Republike Srpske.

“Nakon završenog polaganja vijenaca, kada su se delegacije i zvaničnici Republike Srpske i Srbije uputili ka Istočnom Novom Sarajevu, Danilo Vučić je položio cvijeće i obišao groblje i crkvu Svete Petke. On je razgovarao sa porodicama koje su na Zejtilniku sahranile više svojih srodnika i interesovao se o njihovoj sudbini”, rekao je Bjelica.

Načelnik opštine Sokolac je dodao da Danilo Vučić, kao i svaki drugi građanin, ima pravo da bude tamo gdje želi, a to što je izabrao da bude sa svojim narodom na Romaniji i u Sokocu, a prije toga na Kosmetu i na Hilandaru, pokazuje da je patriotski vaspitan i oodgojen.

“Hajka koju je podiglo političko Sarajevo i histerični dio međunarodne zajednice preko svojih medija i u Srbiji i u BiH jasno nam po ko zna koji put pokazuje zašto je Republika Srpska jedini garant opstanka i života za Srbe na prostoru nekadašnje BiH”, istakao je Bjelica.

On je ukazao da u prilog tome govori i činjenica da je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara “procurio” zvanični interni dopis Ambasade Republike Srbije u Sarajevu o kretanju Danila Vučića.

“Ukoliko se prisjetimo dešavanja u Potočarima kada je kamenovan predsjednik Srbije, jasnije je koliko je tu mržnje i spremnosti da se ugroze životi, bezbjednost i mir na prostoru BiH”, ukazao je Bjelica, naglasivši da objelodanjivanje internog dokumenta još jednom pokazuje kako pojedinci u zajedničkim institucijama zloupotrebljavaju iste te institucije za svoje ciljeve ne birajući sredstava.

SRNA

Povezani članci

Medicinski fakultet vodeći na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Medicinski fakultet u Foči prepoznatljiv je u širim međunarodnim okvirima po naučno-istraživačkom radu, savremenom nastavnom procesu i sve većem broju stranih studenata iz svih dijelova svijeta, rečeno je danas na obilježavanju 31 godine postojanja ove visokoškolske ustanove. Na svečanoj sjednici je istaknuto da je Medicinski fakultet u Foči sa 2.114 studenata na šest studijskih programa, […]

Mitropolit Hrizostom u subotu služi u crkvi u Žljebovima

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštaće crkvu Svetog apostola Tome u selu Žljebovi kod Sokoca u subotu, 19. oktobra, rekli su Srni u Crkvenoj opštini Sokolac. Doček mitropolita u Žljebovima planiran je u 8.30 časova, a Sveta arhijerejska liturgija u novosagrađenom hramu počinje od 9.00 časova. Iz Crkvene opštine Sokolac pozivaju vjerujući narod da svojim […]