Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Blažić korak bliže svjetskoj licenci

01 Maj 2024
1 min.
Blažić korak bliže svjetskoj licenci

Proteklog vikenda održan je Grand Prix za seniore u Parizu, turnir koji se boduje za svjetske igre u Kini naredne godine. 

Ulogu sudije na ovom prestižnom džiu džicu takmičenju imao je Blažić Danijel, sudija džiu džicu kluba “Slavija” i džiu džicu saveza Republike Srpske, kao jedini učesnik i BiH. 

Blažić je trenutno nosilac Kontinentalne “A” licence i uživa ogromno povjerenje čelnih ljudi Evropske i Svjetske federacije.

Po završetku takmičarske karijere, 2017. Godine prvi put je stao na tatami kao nacionalni sudija, gdje je do 2022. Godine uspješno sudio na mnoštvo međunarodnih turnira i euro kupova u Regionu i Evropi.

2022. Godine na otvorenom prvenstvu Balkana u Banja Luci, na kojem je učešće uzelo preko 20 država, uspješno je položio Kontinentalnu “B” licencu. Za nepune dvije godine pravdu je dijelio na 5 ranking turnira gdje je pozitivno ocijenjen i na taj način približio se ispunjavanju uslova za polaganje svjetske “B” licence.

Selektovan od strane JJEU pravdu je dijelio na otvorenom prvenstvu Balkana 2022. u Banja Luci i 2023. u Podgorici, zatim na Evropskom Prvenstvu za Mlade u Francuskoj 2023. Godine te Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji proteklog mjeseca. Grand Prix u Parizu bio je njegov prvi Grand Prix u sudijskoj karijeri.

Povezani članci

Sjajni Nedović pokrenuo Zvezdu do druge pobjede nad Partizanom

U drugoj utakmici finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana kao bolji izašli su crveno-bijeli – 80:73i sada su poveli sa 2:0 u seriji. Najzaslužniji za ovakav rezultat bio je Nemanja Nedović koji je u prvom poluvremenu utakmice ubacio čak 21 poen. Bila je to tijesna utakmica, neizvijesna, ali je Zvezda na vrijeme […]

Slavija u Loznici osvojila 66 medalja i četiri pehara (FOTO)

Borci Džiu Džicu kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva osvojili su 66 medalja i četiri pehara na IV Međunarodnom turniru “Loznica open 2024”. Osvojili su 22 zlatne, 21 srebrenu i 23 bronzane medalje, a okitili su se i titulom prvoplasirane ekipe po broju zlatnih medalja.  U ekipnom plasmanu, bodujući i peta i sedma mjesta, ekipa Slavije […]