Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Obraćanje Cvijanovićeve Savjetu bezbjednosti UN prilika da se čuje stvarno stanje

30 April 2024
2 min.
Ćosić: Obraćanje Cvijanovićeve Savjetu bezbjednosti UN prilika da se čuje stvarno stanje

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić upozorio je da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN budućim generacijama uništilo odnose među narodima u BiH i istakao da će današnje obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH Savjetu bezbjednosti Željke Cvijanović omogućiti da se predoče stvarne posljedice njenog eventualnog usvajanja.

Ćosić je u izjavi medijima u Istočnom Sarajevu rekao da je obraćanje Cvijanovićeve pobjeda Rusije, koja je kao stalna članica Savjeta bezbjednosti UN tražila sjednicu povodom predložene rezolucije.

“Ovo je pobjeda naših prijatelja i ako imate takvog prijatelja koji traži sjednicu Savjeta bezbjednosti, u kojem postoji mogućnost dogovaranja i odlučivanja, i obraćanje srpskog člana Predsjedništva koji je dio kolektivnog organa odlučivanja u BiH pokazuje koliko smo im značajni, jedna mala Republika Srpska koja gaji ogromno prijateljstvo sa Ruskom Federacijom”, istakao je Ćosić.

On je naveo da je obraćanje Cvijanovićeve prilika da se na adekvatan način prenese stvarno stanje u BiH i reperkusije koje može donijeti usvajanje ove rezulucije.

“A posljedice su udaljavanje naroda, nemogućnost života jer bi ta etiketa genocidni bila korištena na svaki mogući način”, konstatovao je Ćosić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva odbacio je tvrdnje da toga neće biti, ističući da bi to, s obzirom kako funkcioniše bošnjački politički establišment i kako se to prenosi na običan bošnjački narod, generacijama uništilo odnose među narodima u BiH.

“Ono što je dobro jeste da će se čuti glas Republike Srpske i siguran sam da taj glas ni na koji način neeće biti kao glas Zlatka Lagumdžije. Znam da Cvijanovićeva nijednog trenutka neće favorizovati Srbe i pričati o lošim Bošnjacima, to će biti samo oslikavanje realnog stanja u BiH i ona će govoriti o mogućnoj budućnosti u BiH“, zaključio je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

Višković na panel-diskusiji “Jahorina ekonomskog foruma”

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković učestvovaće danas u panel-diskusiji u okviru “Jahorina ekonomskog foruma”. Panel-diskusija počeće u 12.30 časova u hotelu “Termag”, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. Sedmi “Jahorina ekonomski forum”, koji je okupio više od 600 učesnika, počeo je prije dva dana. Na 16 planiranih panela oko 100 […]

Ljevnaić ugostio Todorova-Jahorina regionalni turistički centar

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić razgovarao je danas na Jahorini sa ambasadorom Srbije u BiH Ivanom Todorovim i istakao da je ova planina važan regionalni turistički centar. Ljevnaić je rekao da je posjeta Todorova Olimpijskom centru bitna kako bi se istakli potencijali za dalji razvoj i održavanje zajedničkih aktivnosti. “Počastvovan sam prilikom da u […]