Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić, Todorov: Vlada Srbije nastaviće da podržava projekte u Istočnom Sarajevu

30 April 2024
2 min.
Ćosić, Todorov: Vlada Srbije nastaviće da podržava projekte u Istočnom Sarajevu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov razgovarali su danas o nastavku podrške Vlade Srbije projektima u gradskim opštinama, uključujući i izgradnju sabornog hrama u Istočnom Novom Sarajevu.

Ćosić je nakon sastanka sa Todorovim u Gradskoj upravi izjavio da zagovara da jedna od narednih zajedničkih sjednica vlada Srbije i Republike Srpske bude u Istočnom Sarajevu, na kojoj bi bili prezentovani i projekti koji se tiču ovog grada.

“Takođe, smo razgovarali i o podršci da preduzeća iz Srbije dislociraju svoja predstavništva iz Sarajeva u Istočno Sarajevo”, dodao je Ćosić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je da je zajednički ocijenjeno da je nastavak podrške Vlade Srbije lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj nešto što je neophodno.

“Mi iz Istočnog Sarajeva ćemo kandidovati dobre projekte za naše stanovnike i Republiku Srpsku”, naveo je Ćosić i podsjetio da je Srbija u značajnoj mjeri kreirala izgradnju Istočnog Sarajeva jer su prvi projekti u najvećoj mjeri finansirani zahvaljujući sporazumima vlada Srbije i Republike Srpske.

Ambasador Srbije u BiH je rekao da ga je Ćosić upoznao o razvoju i perspektivi Istočnog Sarajeva, kao i budućim projektima.

“Upoznat sam i o projektima u kojima je Srbija učestvovala u prošlosti i čija je realizacija u toku, ali i koje ćemo zajedno realizovati, od kojih je jedan i saborni hram”, dodao je Todorov.

On je istakao da je Istočno Sarajevo sve bolje mjesto za život i rad, te usavršavanje, imajući u vidu Univerzitet, a da će skorim otvaranjem pozorišta biti i kulturni centar.

“Idemo zajedno u nove pobede”, zaključio je Todorov.

SRNA

Povezani članci

Sutra akcija “Očistimo Jahorinu zajedno”

Olimpijski centar “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovaće sutra akciju “Očistimo Jahorinu zajedno”, s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca. Akcija će početi u 9.00 časova, a konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni planovi za buduće aktivnosti s ciljem očuvanja prirodne ljepote Jahorine predviđena […]

Višković: Srpska ima najbolji privredni ambijent u regionu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska trenutno ima najbolji privredni ambijent u regionu, što nije njegova ocjena, već kredibilnih izvora. Višković je ukazao da se to ogleda u činjenici da Srpska danas ima najniže zbirne poreske stope i cijenu električne energije, te veliko učešće lokalnih zajednica u kreiranju poslovnog ambijenta. Premijer […]