Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosović: Istočna Ilidža – opština propuštenih prilika

25 Jun 2024
2 min.
Ćosović: Istočna Ilidža – opština propuštenih prilika

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović izjavio je za Srnu da se uprkos brojnim mogućnostima ova opština pod trenutnom upravom pretvorila u primjer propuštenih prilika i promašenih politika.

“Opština Istočna Ilidža po svim ekonomskim parametrima i potencijalu trebalo je da bude jedan od glavnih motora razvoja Istočnog Sarajeva i Republike Srpske. Imamo, prije svega, vrijedne i stručne ljude, sa iskustvom rada u velikim privrednim sistemima, imamo povoljan geografski položaj u blizini aerodroma i značajnih saobraćajnica, imamo blizinu najznačajnijih turističkih centara, ali, nažalost, nemamo osobu koja bi tim potencijalima upravljala na odgovoran i domaćinski način”, ocijenio je Ćosović.

Prema njegovim riječima, trenutna struktura na čelu opštine, predvođena načelnikom Marinkom Božovićem nije učinila ništa da doprinese ekonomskom razvoju i unapređenju kvaliteta života naših sugrađana.

“Upravo suprotno, svojim djelovanjem i nedjelovanjem doveli su do toga da danas Istočnu Ilidžu izbegavaju brojne kompanije koje su ranije izražavale volju za ulaganjem i investicijama”, naveo je Ćosović.

On je naglasio da postoji opasnost da će sitno politikanstvo SDS-a i Božovića otjerati i već postojeće kompanije i investitore.

“Upravo ovih dana Božović je, naravno, opštinskim odnosno našim novcem finansirao reklamni propagandni pamflet u kom se hvali tobožnjim investicionim rezultatima, koristeći imena privatnih kompanija koje posluju u Istočnoj Ilidži. Važno je naglasiti da te kompanije posluju uprkos ekonomskoj politici SDS-a, a ne zahvaljujući istoj, te da su se njihovi vlasnici već ogradili od ovakvih zloupotreba u političke svrhe. Kiteći se tuđim perjem, Božović će otjerati i ono malo privrednika koji se usude da posluju na našoj opštini”, istakao je Ćosović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža je konstatiovao da od takve politike jedinu korist imaju poslodavci sa sjedištem u Federaciji BiH kojima su Božovićeva vrata širom otvorena.

“Oni koji imaju najviše koristi od ovakvog stanja jesu firme sa sjedištem u Sarajevu i drugim mjestima u Federaciji BiH koji su na svaki način povlašteni i koji zaista imaju odličnu saradnju sa Božovićem. Njima su vrata opštine širom otvorena i te firme ostvaruju svoje interese bez ikakvih zastoja i mimo svih pravila.

Zauzvrat, njihova podrška trenutnoj opštinskoj strukturi je neupitna i značajna i to je ono što je vidljivo i poznato našim građanima, ali plašimo se šta se još krije iza kulisa i kakve još posljedice možemo očekivati ako se nastavi u ovom pravcu”, ukazao je Ćosović.

SRNA

Povezani članci

Vidovdanskom akademijom završeni “Principovi dani”

U okviru manifestacije “Principovi dani” sinoć je u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu održana Vidovdanska akademija sa koje je poručeno da je važno da se govori o svim značajnim datumima za istoriju Srba i da ljudi koji su bili spremni da daju život za slobodu nikada ne budu zaboravljeni. Direktor Kulturnog centra Mladen Janković […]

Promovisani inženjeri i masteri elektrotehnike

Elektrotehnički fakultet /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisao 41 diplomiranog inženjera i četiri mastera elektrotehnike, a na svečanositi su dodijeljena priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini. Dekan ETF-a Božidar Popović izrazio je zadovoljstvo što ova visokoškolska ustanova godinama promoviše oko 40 diplomiranih inženjera. “Nadamo se da će se u narednom periodu taj […]