Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Đurić: Han Pijesak ne smije da stane sa razvojem

12 Septembar 2024
2 min.
Đurić: Han Pijesak ne smije da stane sa razvojem

Kandidat SDS-a za načelnika Han Pijeska Slobodan Đurić rekao je da ova opština ne smije da stane sa razvojem i da su u SDS-ovom programu razvoja planirana 22 projekta za realizaciju u naredne četiri godine.

Đurić je istakao da će prioritet biti učešće lokalne uprave u iznosu od 50 odsto u troškovima rekonstrukcije fasada, ne samo za stambene zgrade, nego i za porodične kuće od početka naredne godine u okviru projekta “Za ljepši Han Pijesak”.

Opštinski odbora SDS-a-Volja naroda Han Pijesak danas je lijepljenjem prvog plakata u centru gradskog naselja počeo predizbornu kampanju za lokalne izbore i okupljenima građanima predstavio program stranke i 20 kandidata sa liste odbornika u Skupštini opštine.

Đurić je u izjavi Srni najavio da će opština Han Pijesak pomoći poljoprivrednike koji predaju mlijeko premijom od 20 feninga po litru proizvedenog i predatog miljeka, umjesto dosadašnjih 10 feninga.

“Prije četiri godine na Han Pijesku je mljekarama predato 1.200.000 litara mlijeka, a sada proizvođači predaju više od dva miliona litara i moj cilj je da u naredne četiri proizvođači predaju više od tri miliona litara mlijeka godišnje”, naveo je Đurić.

On je naveo da za nekoliko dana slijedi izgradnja vodovoda za Malo polje, gdje će mještani pet sela i vlasnici niza novoizgrađenih vikendica na tom području dobiti vodu, sa izvorišta Štekavac na kome će biti obezbijeđen filter vrijednosti više od 250.000 KM, te agregat na tom sistemu.

Nosilac odborničke liste SDS-a-Volja naroda Radica Todorović rekla je Srni da želi da SDS nastavi realizaciju niza projekata, koji su započeti i planirani za naredne četiri godine.

Među projektima iz oblasti ekonomije, infastruktrue i socijalnih pitanja iz programa ove stranke, Todorovićeva je posebno istakla najavljeno skoro otvaranje Doma za stara lica na Han Pijesku, gdje će biti smješteno 27 korisnika.

SRNA

Povezani članci

U Rogaticu uloženo gotovo 20 miliona KM i osam miliona KM od IRB-a

U opštinu Rogatica je prema različitim osnovama uloženo više od 19,6 miliona KM od decembra 2018. godine, plus 8,2 milion KM putem kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, podaci su Vlade Srpske. Ulaganja iz budžetskih sredstava sa pozicije javne investicije iznose ukupno 1.200.000 KM, i to 2018. godini 200.000 KM, od čega 100.000 KM za rekonstrukciju […]

Dodik: Nisam neprijatelj Zapadu, već samo borac za slobodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nije neprijatelj Zapadu, niti bilo kome, već samo borac za slobodu i ne dozvolja da se donose odluke loše po Srpsku. Dodik je ponovio da Srpska nema plan za secesiju, ali da nije spremna ni da uruši svoj dejtonski položaj ni za kakvo pitanje ili evropsko kretanje. […]