Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik u Budimpešti sa predstavnicima srpske zajednice i SPC; Sutra sa najvišim zvaničnicima

11 Septembar 2024
1 min.
Dodik u Budimpešti sa predstavnicima srpske zajednice i SPC; Sutra sa najvišim zvaničnicima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraviće u dvodnevnoj posjeti Budimpešti.

Tokom današnjeg dana predsjednik Dodik razgovaraće sa predstavnicima srpske zajednice i Srpske pravoslavne crkve u Budimpešti.

Predsjednik Republike Srpske će u četvrtak imati sastanke sa najvišim zvaničnicima Mađarske, kao i sa Njegovim visokopreosveštenstvom arhiepiskopom i mitropolitom budimskim Lukijanom.

Dodik će imati sastanak i sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom. Nakon sastanka predsjednika Dodika i ministra Sijarta, koji će biti održan u Ministarstvu spoljnih poslova i trgovine Mađarske, predviđene su izjave za medije.

Dodik će otvoriti manifestaciju “Srpski dani – mjesec srpske kulture u Mađarskoj” i izložbu “Uroš Predić u Sentandreji”. (Srpski crkveni muzej u Sentandreji).

Manifestacija “Srpski dani – mjesec srpske kulture u Mađarskoj”, koja će biti održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, je od izuzetnog značaja za srpski narod i posvećena je predstavljanju srpske kulture, nauke i duhovnosti.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Nisam neprijatelj Zapadu, već samo borac za slobodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nije neprijatelj Zapadu, niti bilo kome, već samo borac za slobodu i ne dozvolja da se donose odluke loše po Srpsku. Dodik je ponovio da Srpska nema plan za secesiju, ali da nije spremna ni da uruši svoj dejtonski položaj ni za kakvo pitanje ili evropsko kretanje. […]

Rođeno po 13 dječaka i djevojčica

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 26 beba, 13 djevojčica i 13 dječaka, rečeno je Srni u porodilištima. Jedanaest beba rođeno je u Banjaluci, po pet u Zvorniku i Gradišci, tri u Doboju, a po jedna u Bijeljini i Istočnom Sarajevu. U Banjaluci je rođeno sedam djevojčica i četiri dječaka, u Zvorniku […]