Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje

29 April 2024
2 min.
Dodik: Uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da mu je uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje pred Sudom BiH budući da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta.

“Nemamo mogućnost da ovdje dokažemo svoju nevinost”, istakao je Dodik.

Dodik je istakao da se dokazuje tvrdnja da je proces protiv njega politički namješten i da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta.

“Nisam advokat, ali dovoljno znam da je nemoguće da internet stranica OHR-a bude vjerodstojna, to samo govori u kakvoj zemlji živimo”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je BiH vježbalište u koju dolaze nedovršeni i da pokušavaju voljom sile koja stoji iza njih nameću sistem.

Dodik smatra da je dobro da se ide do kraja i vidi se sva farsa.

“Tužilaštvo ništa nije imalo, izvodilo svjedoke koji su radili svoj posao”, istakao je Dodik i dodao da je ovdje sve nakaradno po uzoru na Haški tribunal i da se pravi pompezna priča.

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Dodiku i Lukiću zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Ispred Suda BiH i danas su se okupili brojni građani i zvaničnici koji su došli da pruže podršku predsjedniku Srpske i Lukiću.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Ništa argumentovano i istinito u istupima Bećirovića i Šmita

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da nema ništa argumentovano, činjenično i istinito u istupu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i njemačkog diplomate Krstijana Šmita pred Savjetom bezbjednosti UN, niti da je njihov cilj da međunarodnoj javnosti predstave objektivnu sliku o BiH. “Pred Savjetom bezbjednosti UN ništa iznenađujuće i neočekivano. Već viđen scenario […]

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH. Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović […]