Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dogovoreno održavanje prakse za učenike JU Srednjoškolski centar “Istočna Ilidža”

05 Oktobar 2022
1 min.
Dogovoreno održavanje prakse za učenike JU Srednjoškolski centar “Istočna Ilidža”

Danas je u Bolnici “Srbija” dogovorena i održana praksa za učenike JU Srednjoškolski centar “Istočna Ilidža”, za smjerove medicinski tehničar i akušersko-ginekološki tehničar, s ciljem što bolje edukacije i obrazovanja budućih medicinskih radnika.

Bolnica je u saradnji sa Srednjoškolskim centrom omogućila učenicima da odrađuju praksu u našoj ustanovi uz pratnju njihove profesorice medicinske grupe predmeta, Jovane Regoje i glavne medicinske sestre Bolnice “Srbija” Borjane Petrović.

Regoje je zahvalila rukovodstvu Bolnice “Srbija” na dugogodišnjoj saradnji i istakla je da je od velikog značaja zalaganje zdravstvenih radnika na prenošenju znanja i vještina rada učenicima srednje škole radi profesionalnog usavršavanja.

“Biti medicinska sestra predstavlja jedno od najtežih i najkomplikovanijih srednjoškolskih zanimanja. Da biste postali dobra medicinska sestra potrebno je da budete strpljivi, pažljivi, vrijedni i imate dobru komunikaciju sa pacijentima”, istakla je glavna sestra Bolnice “Srbija” Borjana Petrović.

Povezani članci

Jevtić: Promovisati ideju o brizi o mentalnom zdravlju

Pomoćnik direktora Zavoda za forenzičku psihijatriju u Sokocu Mile Jevtić rekao je da je veoma značajno promovisati ideju o brizi o mentalnom zdravlju, na istom nivou kao i o brizi o fizičkom zdravlju, a samim tim liječiti mentalne bolesti kao i sve druge. Jevtić je povodom 10. oktobra, Svjetskog dana mantalnog zdravlja, rekao da se […]

U Palama pronađen zasad marihuane

U dvorištu vikendice u Palama koju koristi lice čiji su inicijali D.Š. iz Kantona Sarajevo policija je pronašla zasad marihuane, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Droga je pronađena u okviru akcije “Plantaža 2024”. Na osnovu naredebe Osnovnog suda u Sokocu, policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata i oduzela drogu. O svemu […]