Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Elek: Gasovod završen znatno prije roka, zahvalnost Dodiku i Vladi za podršku

08 Oktobar 2024
2 min.
Elek: Gasovod završen znatno prije roka, zahvalnost Dodiku i Vladi za podršku

 Direktor preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek rekao je da je distrubitivni čelični gasovod Pale–Jahorina, koji je danas svečano pušten u rad, projekat koji će trajati narednih 100 godina.


Elek je rekao novinarima da se od danas svi hoteli i apartmani mogu priključiti na gas na ovoj olimpijskoj ljepotici, a da će turisti zimus skijati na najboljim stazama Jahorine.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je stajao iza ovog projekta i bez čije snage, energije i posvećenosti ne bi uspjeli.

“Za 90 dana uspjeli smo da završimo posao za koji je, prema ugovoru, trebalo mnogo više vremena. Rok je bio 31. decembar, a projekat smo uspjeli da realizujemo znatno prije i za to dugujem zahvalnost svim zaposlenim u `Sarajevo-gasu`, Vladi Srpske i svim ministrima koji su nam to omogućili”, istakao je Elek.

On je zahvalio i građanima Pala koji su dozvolili da kroz njihovu imovinu prođe gasovod i koji su shvatili značaj ovog projekta.

Elek je naveo da nastavljaju dalje sa izgradnjom mreže.

“Radimo i magistralni gasovod, što je zahtjevniji projekat. Do tada koristimo alternativne izvore kao što je komprimovani prirodni gas koji vozimo iz Zvornika do svih gradova. Ovo je model koji će biti primijenjen u cijeloj Srpskoj i mislim da ćemo uz pomoć Vlade vrlo brzo krenuti grad po grad i gasifikovati sve što planiramo”, pojasnio je Elek.

On je istakao da će na taj način Republika Srpska postati primamljivija za investitore kroz turizam i industrijske zone, odnosno sve sektore.

SRNA

Povezani članci

Pušten u rad gasovod Pale-Јahorina, projekat vrijedan 15 miliona KM; Prisustvovao predsjednik Srpske (FOTO)

Gasovod Pale-Јahorina je pušten u rad čime je završena gasifikacija kompletne planine. Riječ je o projektu vrijednom 15 miliona maraka, koji je finansiran sredstvima Vlade Republike Srpske. Gasovod je pustio u rad predsjednik Srpske Milorad Dodik simboličnim paljenjem plamena. Ukupna mreža je dužine 27 kilometara, od čega je 11 kilometara primarnog distributivnog gasovoda, a 16 […]

Sokolac: Bogat program za Nedjelju djeteta

 Na Sokocu je danas, u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, organizovana radionica u vrtiću na kojoj su mališani zajedno sa roditeljima pravili i ukrašavali dječije šešire za “Šeširijadu” koja će biti održana u petak, 11. oktobra, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miloš Erić. Erić je naglasio da se ove sedmice obilježava Nedjelja djeteta […]