Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočno Novo Sarajevo Vukovcima finansira vozački ispit

30 April 2024
1 min.
Istočno Novo Sarajevo Vukovcima finansira vozački ispit

Opština Istočno Novo Sarajevo će u okviru programa “Vukovim priznanjem se okiti i vozačku dozvolu pokupi” za sve Vukovce završnih razreda Srednje škole “28. juni” i Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo finansirati cjelokupni iznos polaganja vozačkog ispita, a za one koji ne budu imali sve zaključne petice, ali budu odlični, sufinansirati troškove polaganja ispita u iznosu od 50% ukupnog iznosa.

Načelnik opštine Jovan Katić istakao je da je Istočno Sarajevo univerzitetski grad i da je cilj Opštinske uprave da ulaganjima u izvrsnost podstaknu i naredne generacije da se trude i ostvaruju izvrsne rezultate, kako bi bili adekvatno nagrađeni za svoj trud i na ovaj način, te izrazio nadu da će učenici biti motivisani da obrazovanje nastave na nekom od fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Katić je rekao da će ih opština i dalje pratiti na njihovom putu kroz studentske stipendije i finansijske pomoći, u nadi da će izvrsni mladi ljudi u godinama koje slijede biti nosioci daljeg razvoja i napretka naše lokalne zajednice i grada.

Povezani članci

Projekat ispitivanja prevalence bolničkih infekcija u bolnicama Republike Srpske

Specijalista epidemiologije sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Foči, a ujedno i konsultant Bolnice „Srbija“ za bolničke infekcije, i član komisije za prevenciju i suzbijanje intrahospitalnih i bolničkih infekcija prof. dr Biljana Mijović istakla je da svake godine autonomna pokrajina Vojvodina preko pokrajinskog sekretarijata za nauku organizuje finansiranje naučno istraživačkih projekata koje rade zajedno istraživači iz […]

VIK Istočno Sarajevo: Obavještenje o prekidu u vodosnabdijevanju

Komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” ad Istočno Sarajevo obavještava potrošače u ulici Spasovdanska br. 25A i 25B u Istočnom Novom Sarajevu  da će u periodu od 08:00 do 12:00 časa doći do prekida u vodosnabdijevanju. Do prekida će doći zbog hitne sanacije kvara na vodovodnoj mreži. “Molimo potrošače za strpljenje i razumjevanje”, navodi se u saopštenju.