Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Jahorina prva u regionu počela sa proizvodnjom snijega

22 Oktobar 2024
4 min.
Jahorina prva u regionu počela sa proizvodnjom snijega

Olimpijski centar „Jahorina“ ponovo postavlja nove standarde u regionu! Ove godine, zahvaljujući naprednom SnowFactory sistemu za vještačko osnježavanje, Jahorina je prva u regionu započela proizvodnju snijega. Proizvodnja snijega koji će se lagerovati i pripremati za početak zimske sezone je u toku u poligonu Poljice. Ovaj najsavremeniji sistem omogućava proizvodnju snijega i kada su temperature iznad nule, što znači da će snijeg biti skladišten i spreman sve do velikog otvaranja zimske sezone najavljenog za 12. decembar.

Jahorina kontinuirano ulaže u razvoj, a ove godine, pored brojnih investicija u infrastrukturu i sadržaje, pravovremena priprema staza postavlja standarde u regionu. Planina već dobija prve količine snijega.

Još uvijek je u toku pretprodaja ski karata sa popustom od 10% na šestodnevne karte i više, što je idealna prilika da na vrijeme osigurate svoje mjesto na stazama Jahorine.

Jahorina ulazi u zimsku sezonu potpuno spremna, s ambicijom da nadmaši očekivanja svih posjetilaca i još jednom se potvrdi kao vodeća zimska destinacija u regionu. Pripreme su u punom jeku, a sa rekordnim ulaganjima i ranim početkom proizvodnje snijega, sve je spremno za sezonu koja će postaviti nove standarde u skijanju i zimskim sportovima.

Povezani članci

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama. Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su […]

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]