Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Knežević: Crna Gora mora glasati protiv rezolucije o Srebrenici

02 Maj 2024
2 min.
Knežević: Crna Gora mora glasati protiv rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je da Crna Gora u Generalnoj skupštini UN mora da glasa protiv rezolucije o Srebrenici, koja, kako je naveo, najmanje veze ima sa žrtvama, a najviše sa namjerom da se srpski narod žigoše kolektivnom krivicom i obilježi kao genocidni.

Knežević je ocijenio da je namjera da se rezolucijom o Srebrenici svim Srbima, mrtvima, živima i još nerođenim, stavi “kalašnjikov genocida u ruke kako bi ga nosili do kraja svijeta i natrag”.

On je naveo da je predsjedniku crnogorske Vlade Milojku Spajiću prenio da nema njegovu podršku za davanje glasa rezoluciji u Generalnoj skupštini UN.

“Crna Gora mora glasati protiv, ne samo zbog Srbije, nego zbog sebe, jer ukoliko bude glasala za rezoluciju, osudiće i samu sebe na genocidnost”, rekao je Knežević, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On je podsjetio Spajića da je Crna Gora u julu 1995. godine, kada se dogodio strašni zločin u Srebrenici, bila u zajedničkoj državi sa Srbijom.

“Bili smo dva oka u glavi, a /tadašnji predsjednik Vlade Crne Gore/ Milo Đukanović je Vojsci Republike Srpske slao gorivo i svu drugu neophodnu pomoć, probijajući embargo na Drini i međunarodni zid sankcija”, naveo je Knežević.

Knežević je podsjetio da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković nedavno najavio da će tužiti Srbiju za ratnu odštetu čim bude izglasana rezolucija.

“Bez obzira na sve, u ime onih Srba i Crnogoraca koji su me glasali, znam šta neću”, poručio je Knežević.

SRNA

Povezani članci

Hrvatski sabor bira novu Vladu, imaće 18 članova

Hrvatski sabor danas bira novu vladu mandatara Andreja Plenkovića, koja će imati 18 članova, među kojima su tri ministra iz reda Domovinskog pokreta. Vladu će u parlamentu predstaviti Plenković, kome je ovo treći mandat u nizu na čelu izvršne vlasti. Osim članova vlade iz Domovinskog pokreta, od kojih su neki bivši HDZ-ovci, izvršna vlast ostaje […]

Drecun: Nekima i dalje smeta Republika Srpska

Nekima i dalje smeta Republika Srpska i imaju ideju da se ona svede na neku marginu koja bi se utopila u BiH, rekao je Milovan Drecun, predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Drecun je govoreći o namjeri da se u UN usvoji rezolucija o Srebrenici koja bi trebalo da bude 23. maja na […]