Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Helezu zasmetalo što je Cvijanovićeva iznijela činjenice

02 Maj 2024
2 min.
Košarac: Helezu zasmetalo što je Cvijanovićeva iznijela činjenice

Ministru odbrane u Savjetu ministara Zukanu Helezu zasmetalo je što je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pred Savjetom bezbjednosti UN iznijela autentične, činjenične i ustavne stavove, ali ni on ni drugi bošnjački političari neće uspjeti da ućutkaju Srpsku i da imaju ekskluzivno pravo da u ime BiH govori samo glas Bošnjaka, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je rekao da su bošnjački politički zvaničnici navikli da žive u laži i od falsifikata, te da svako ko kaže istinu, automatski postaje njihova meta, koju pokušavaju da ospore i diskretituju na različite načine.

– To rade u kontinuitetu, na dnevnoj osnovi. O tome svjedoči i današnji istup Heleza i njegove primitivne i vulgarne optužbe na račun srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović – naveo je Košarac.

On je naveo da je Helez “osuo paljbu u maniru lokalnog kabadahije” jer mu je zasmetao argumentovani istup Cvijanovićeve pred Savjetom bezbjednosti UN.

Košarac je ocijenio da je nevjerovatan nivo licemjerstva političkih zvaničnika iz Federacije BiH, u čijim glavama postoji silan otpor prema istini i činjenicama.

– Njihova mentalna struktura je naviknuta na laž i neće prezati ni od čega u pokušaju da se suprotstave svakome ko iznosi činjenice – dodao je on.

Prema njegovim riječima, prepoznata je potreba bošnjačkih političara da konstantno ignorišu stavove Republike Srpske i pokušavaju da ih diskredituju.

– U velikoj su političkoj zabludi ako vjeruju da će uspjeti da ućutkaju Srpsku i da imaju ekskluzivno pravo da u ime BiH govori samo glas Bošnjaka – naglasio je Košarac, koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac je istakao da drskost bošnjačkih političara da u partnerstvu sa strancima ruše triparitetne mehanizme u BiH u stalnoj želji za unitarizacijom nije državnička politika, te dodao da je to diletantska politika, kojom Bošnjaci žrtvuju BiH.

– Ova zemlja može opstati isključivo kao dejtonska struktura, sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda – naglasio je Košarac za Srnu.

Komentarišući izjavu Heleza, koji je između ostalog rekao da nikada nije pozivao na rat, Košarac je podsjetio na Helezove izjave o “planu B” za obračun sa Srpskom, proizvodnji dronova samoubica, potrebi da se u srednje škole uvodi vojna obuka jer “djeca ne znaju rukovati naoružanjem”, te, kako je rekao, koketiranje i simpatiziranje vehabijskog pokreta u BiH.

SRNA

Povezani članci

Ovo su lideri po broju neplaćenih saobraćajnih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), objavila je najnovije podatke, ažurirane 3. maja ove godine, o deset najvećih dužnika u BiH po pitanju neplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje. Vozač iz Sarajeva, prema najnovijim podacima na ime neplaćenih kazni duguje 210.024 KM, piše „Dnevni avaz“. Na drugom mjestu je vozač iz Maglaja […]

Kolovozi mokri, magla u kotlinama

Zbog nestabilnih vremenskih uslova, mokrih i klizavih kolovoza, magle ili niske oblačnosti po kotlinama, te povaćane opasnosti od odrona na dionicama u usjecima, neophodna je maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. Dodatan oprez iz AMS savjetuju na putevima na kojima su u toku radovi, […]