Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Sastanak Dodika sa francuskim senatorima važan za predstavljanje pozicija Srpske

01 Maj 2024
1 min.
Košarac: Sastanak Dodika sa francuskim senatorima važan za predstavljanje pozicija Srpske

Nedavni sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa francuskim senatorima izuzetno je važan za predstavljanje pozicija i politike Srpske na međunarodnom planu, ocijenili su zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac i ambasador BiH u Francuskoj Bojana Kondić Panić na sastanku u Parizu.

“Stojimo uz odgovorne i patriotske politike predsjednika Dodika koje su na regionalnom i međunarodnom planu prepoznate kao politike mira, stabilnosti, međusobnog uvažavanja, te poštovanja dejtonske strukture BiH i Ustava”, napisao je Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

On je naveo da su na sastanku u Parizu pozdravljene ukupne diplomatske aktivnosti predsjednika Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih srpskih zvaničnika sa obje strane Drine u vezi sa nacionalnim pitanjima.

“Razgovarali smo o aktuelnim političkim prilikama, značaju politika Srpske i predsjednika Dodika u očuvanju ustavnog kapaciteta Srpske, te poštovanju Ustava i Dejtona”, dodao je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH. Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović […]

Košarac: Za BiH najbolje da rezolucija o Srebrenici bude povučena

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je predložena rezolucija o Srebrenici potpuno nepotrebna i netačna i da bi za BiH i pokretače rezolucije bilo najbolje da je povuku. “To bi bilo najbolje za BiH. To bi bilo najbolje i za dobre odnose Bošnjaka, Srba i svih ostalih”, rekao je Košarac novinarima na […]