Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac:Dan formiranja Skupštine srpskog naroda uvrstiti u kalendar važnih datuma

11 Septembar 2024
1 min.
Košarac:Dan formiranja Skupštine srpskog naroda uvrstiti u kalendar važnih datuma

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministar Staša Košarac rekao je da podržava inicijativu Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” da se 24. oktobar uvrsti u kalendar obilježavanja važnih datuma Srpske, s obzirom na to da je tog datuma formirana Skupština srpskoga naroda.

Košarac je napomenuo da je Skupština srpskog naroda od dana formiranja na adekvatan, ustavan i civilizovan način donosila značajne odluke za Republiku Srpsku, za srpski narod i sve građane u Srpskoj.

“Mislim da mlađi naraštaji moraju biti ponosni na tadašnju generaciju, danas stvaraoce, s obzirom na činjenicu su imali viziju da se u miru na demokratski način stvori Republika Srpska kao odgovor na sve težnje koje su promovisali tada Alija Izetbegović i neki drugi u BiH, a to je značilo nestanak srpskoga naroda sa ovih prostora”, napisao je Košarac na “Instagramu” nakon posjete Asocijaciji i sastanka sa nekadašnjim predsjednikom Narodne skupštine Srpske Draganom Kalinićem.

Košarac je poručio da mlađe generacije treba da odaju posebnu zahvalnost Asocijaciji i stvaraocima, kao i vojnicima i Vojsci Republike Srpske koja je odbranila Srpsku.

Mislim da je značajno da se motivišemo, kao što su bile motivisane te strukture na očuvanju Republike Srpske, njenih institucija, ustavnog kapaciteta, da štitimo i čuvamo Srpsku i njene institucije”, naveo je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Tokom dana oblačno i hladno, kiša tek ponegdje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i hladnije, uz slabu kišu ponegdje. Tokom dana na jugu i istoku očekuje se malo toplije vrijeme uz sunčane intervale, a u Hercegovini će popodne porast oblačnost koja će ponegdje donijeti prolaznu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće slab do umjeren vjetar, u […]

Košarac: Konaković kao papagaj ponavlja poruke američkog ambasadora

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković, umjesto da osluškuje potrebe bošnjačkog naroda i rješava nagomilane probleme u Federaciji BiH /FBiH/, kao papagaj ponavlja političke poruke američkog ambasadora Majkla Marfija, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je rekao da Konaković očito kreira svoju politiku u dogovoru sa Marfijem, umjesto sa Bošnjacima […]