Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

Kusturić objasnio pravila letjenja

31 Avgust 2024
1 min.
Kusturić objasnio pravila letjenja

Za pilote helikoptera najveća opasnost jesu niskonaponske žice i dalekovodi. Iskusni piloti i oni koji su ozbiljno shvatili svako predavanje poštuju pravilo, a to je da se leti preko stuba, nikad preko žica.

Najbolje je to objasnio direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske koji je tokom svog školovanja čak dvije stotine puta ispisao jasno pravilo.

Video u prilogu, kao i izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza:

Još jednom se pokazalo nefunkcionalnost FBiH i njihova, možda i jasna želja za opstankom sa Republikom Srpskom, odnosnom cjelovitom BiH. Helikopterski servis Republike Srpske u dosadašnjim akcijama pokazao se izuzetno profesionalno i iskusno, pa čak i u najekstremnijim uslovima izazvanim velikim vrućinama i požarima.

Helikopter Oružanih snaga BiH srušio se prije dva dana u Jablaničko jezero. U trenutku nesreće, u helikopteru je bilo četvoro članova posade, od kojih je jedan član zadobio lakše povrede.

Povezani članci

Đurević: Prioritet proširenje kapaciteta vrtića

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je prioritet proširivanje kapaciteti vrtića kako ne bi bilo djece na čekanju. Đurević, koji je danas organizovao prijem za djecu iz obdaništa “Neven”, povodom Nedjelje djeteta, rekao je da svako dijete zaslužuje boravak u vrtiću. “Sve što radimo, radimo zbog djece. Uslovi u vrtiću su na zavidnom […]

Predsjednik Republike: Za dobre odnose Mađarske i Srpske zaslužan i vladika Lukijan (FOTO/VIDEO)

Danas su nesumnjivo dobri odnosi koje imamo sa Mađarskom i njenom zvaničnom politikom, a to je rezultat i rada njegovog visokopreosveštenstva mitropolita budimskog Lukijana, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je u Budimpešti prisustvovao jubileju – 40 godina njegove arhijerejske službe. – Pozvan sam u ime Republike Srpske i našeg naroda i zahvalio […]