Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljevnaić: Od 1. do 6. maja na planini nezaboravna avantura

30 April 2024
2 min.
Ljevnaić: Od 1. do 6. maja na planini nezaboravna avantura

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da sve posjetioce tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika očekuje nezaboravna avantura na olimpijskoj planini u svim čarima koje nudi, a da za ljetnu sezonu, koja će biti otvorena 27. juna, uveliko teku pripreme.


“Od 1. do 6. maja, posjetiocima će biti na raspolaganju gondola `Poljice`, avantura park, `Olimp bar` na vrhu planine i, ako vremenski uslovi dozvole, još nekoliko adrenalinskih atrakcija”, izjavio je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

Posjetioci će u ovim atrakcijama moći da uživaju svaki dan od 10.00 do 17.00 časova.

Ljevnaić je rekao da je Jahorina planina koja je otvorena 365 dana u godini i najperspektivnija za ljetni turizam.

On je istakao da će sadržaji 27. juna, prvog dana otvaranja ljetne sezone biti besplatni, da će posjetioci moći da uživaju, između ostalog, u panoramskoj vožnji gondolom, te da će taj vikend biti organizovan i “Fejs festival” u saradnji sa Udruženjem hotelijera Jahorina.

“Imamo najduži bob na šinama u jugoistočnoj Evropi, vozić za panoramsku vožnju, kao i mogućnost uživanja u panoramskoj vožnji gondolom, karting, `iks rejser` za djecu, zip-lajn iznad jezera, `nautik-džet`, `baterflaj`, te šetnje i vožnja biciklima kroz prelijepe predjele planine”, rekao je Ljevanić.

On je dodao da je na jezeru moguća vožnja kajaka, pedalina, šetnja po uređenim stazama oko jezera i jahanje konja, a najmlađi posjetioci će moći da uživaju na dječijem igralištu.

Prema njegovim riječima, posjetioci će imati priliku da uživaju i u trampolini, novom sadržaju smještenom na platou Poljice.

Ljevnaić je naveo da organizuju veliki broj događaja, od kojih je najveći trka “Jahorina ultra trejl”, koji će 27. i 28. jula na planinu i u Republiku Srpsku dovesti oko 5.000 takmičara i posjetioca.

On je istakao da će tokom ljeta, 13. i 14. jula, 10. i 11. avgusta, kao i 7. i 8. septembra, za građane Istočnog Sarajeva biti obezbijeđeno šest dana besplatnog uživanja u svim ljepotama i atrakcijama na Jahorini.

SRNA

Povezani članci

Danas akcija “Očistimo Jahorinu zajedno”

Olimpijski centar “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovaće danas akciju “Očistimo Jahorinu zajedno”, s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca. Akcija će početi u 9.00 časova, a konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni planovi za buduće aktivnosti s ciljem očuvanja prirodne ljepote Jahorine predviđena […]

Počinju dani Filozofskog fakulteta

 Tradicionalni Dani Filozofskog fakulteta počeće danas na Palama svečanom promocijom diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa i uručenjem priznanja. Promocija je predviđena u 11.00 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale. Povodom obilježavanja Dana i slave Filozofskog fakulteta – Svetog Jovana Bogoslova, u amfiteatru ove visokoškolske ustanove u 18.00 časova biće izvedena predstava “Na kafi kod […]