Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

LUDILO „SEĆIJAŠA“: Ćosić zapalio svijeću za sve koji su osmisli da tenk stave kao spomenik u Sarajevu

17 Septembar 2024
2 min.
LUDILO „SEĆIJAŠA“: Ćosić zapalio svijeću za sve koji su osmisli da tenk stave kao spomenik u Sarajevu

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva kaže za Novosti da se do sada svašta doživjelo od sarajevske čaršije i sarajevskih „sećijaša“, ali kako kaže izvitoperenost i bolest uma manifestovanu postavljanjem tenka kao spomenika i to u blizini škole, vrhunac je njihovog ludila.

Mi se molimo za njihovu djecu da porastu u normalne i zdrave ljude i da ne budu zatrovani kao likovi koji su osmislili da u Sarajevu bude spomeniksa tenkom. Ukoliko mržnju koju poseduju, i bolesne ideje prenesu na sledeće generacije, ova zemlja definitivno nema nikakvu budućnost, ističe Ćosić.

On kaže da gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić „slavno“ završava mandat – slikajući se pored tenka.

– Ja ću svoj mandat završiti slikajući se pored spomenika Belom anđelu koji je simbol čistote, nevinosti i stradanja koje se manifestovalo u ponovnom uzdizanju – ističe Ćosić.

Prema njegovim riječima nakon spomenika tenka u Sarajevu, definitivno se može reći da Sarajevo više ne živu u paralelnom univerzumu već je otišlo u univerzum druge galaksije.

– Povodom slave i Dana grad Istočnog Sarajeva, Svetog Petra Dabrobosanskog, koju smo obilježeli i proslavili danas, u crkvi sam upalio svijeću za ozdravljenje umova onih koji su osmislili da parkiraju tenk u parku kod škole u Sarajevu – poručio je Ćosić.

Spomenik sa tenkom je ideja autora Nebojše Šerića Šobe. Kako kaže Benjamina Karić, Šerić je želio da prikaže borbu „Davida protiv Golijata“. Reč je o tenku T-55 ruske proizvodnje, koji je bio u vlasništvu bivše Jugoslovenske narodne armije, postavljen je u parku koji nosi ime proslavljenog pevača bosanskih sevdalinki Safeta Isovića.

Novosti

Povezani članci

Bjelica: Nastavljamo uspješan investicioni cikluc

Kandidat SNSD-a za načelnika Trnova Miroslav Bjelica, jedini kandidat za ovu funkciju, rekao je da će nastaviti uspješnu politiku investiranja u ovu opštinu u koju je u protekle četiri godine uloženo oko 35 miliona KM, te da je oko svoje platforme uspio da okupi i političke oponente. “Planiramo raditi na oživljavanju privrede i poljoprivrede. Privredni […]

KATIĆ: Nastavljamo sa vizijom da Istočno Novo Sarajevo bude najpoželjnije mjesto za život u zemlji

Jovan Katić (SNSD), aktuelni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, jedini je kandidat za načelnika ove opštine na lokalnim izborima. Iako su iza njega samo četiri godine mandata, čini se da je to bilo dovoljno da ostale stranke procijene da nemaju adekvatnog kandidata koji bi 6. oktobra pokušao da dobije više glasova od Katića. Činjenica da […]