Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Makron: Da ruska vojska vojska probije liniju fronta i da nas Kijev pozove, Francuska bi razmislila o slanju trupa

02 Maj 2024
1 min.
Makron: Da ruska vojska vojska probije liniju fronta i da nas Kijev pozove, Francuska bi razmislila o slanju trupa

Da ruska vojska vojska probije liniju fronta i, da nas Kijev pozove, Francuska bi razmislila o slanju trupa u Ukrajinu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu za Ekonomist.

“Apsolutno. Kao što sam rekao, ništa ne isključujem jer je sa druge strane neko ko ništa ne isključuje. Bez sumnje smo previše bili sumnjičavi kada smo definisali granice našeg djelovanja”, rekao je francuski predsjednik.

Po njegovim riječima, njegovu ideju o potencijalnom slanju trupa u Ukrajinu podržale su mnoge zemlje.

“Imam jasan strateški zadatak: Ako Rusija pobijedi u Ukrajini, neće biti bezbjednosti u Evropi”, dodao je on.

On je takođe podsjetio da je Pariz već slao vojnike u druge zemlje, između ostalog nedavno u Afriku, da se bore protiv terorizma.

Makron kaže da druge zapadne zemlje ne bi trebalo da odbace ovu opciju “a priori”, jer su u ljeto 2022. godine bile protiv slanja tenkova, raketa dugog dometa i aviona, a sada sve to isporučuju Ukrajini.

Sputnjik

Povezani članci

Putin i Đinping potpisali zajedničku izjavu o strateškom partnerstvu

Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping potpisali su zajedničku izjavu o produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Rusije i Kine. Si je naglasio da dvije zemlje nastavljaju da razvijaju svoje odnose kao “dobri susjedi, prijatelji i partneri”. Putin je istakao da rusko-kineski odnosi nisu usmjereni ni protiv koga i da je saradnja Pekinga i […]

Fico u stabilnom, ali i dalje teškom stanju

Ljekari su tokom noći uspjeli da stabilizuju zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica, ali je ono i dalje teško, saopštila je danas direktor bolnice u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova. Fico je poslije pokušaja atentata hospitalizovan, a operacija je trajala pet sati. “Trenutno se preduzimaju dalje radnje za poboljšanje njegovog stanja”, rekao je slovački ministar odbrane […]