Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Marina Kurteš vicešampionka svijeta

13 Oktobar 2024
1 min.
Marina Kurteš vicešampionka svijeta

Karatistkinja iz Istočnog Sarajeva, Marina Kurteš, svjetska je vicešampionka u kategoriji mlađih seniorki (U21) do 68 kilograma.

U finalu Svjetskog prvenstva u Veneciji Kurteševa je danas poražena od dvostruke uzastopne šampionke svijeta, Talije Sombe iz Francuske, 4:1.

Ogroman je ovo rezultat za Marinu i Karate klub Slaviju, a do svjetskog srebra stigla je pobjedama protiv Keitlin Keli iz Republike Irske 3:0, zatim Marenu Piakuadio Junkosu iz Venecuele 2:1, a onda i Bjeloruskinju Volhu Ramaniuk 1:0.

Četvrti meč je Kurteševa radila protiv Majar Zeinelabdin iz Egipta, te pobijedila 6:5 i plasirala se u polufinale. U polufinalu je na megdan reprezentativki Bosne i Hercegovine izašla Ana Pia Desiderio iz Italije, a ni domaća takmičarka nije imala rješenje za vrlo raspoloženu Marinu, pa je morala da joj čestita pobjedu, a Marina se plasirala u finale.

Ovo je druga medalja za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu, Emina Sipović je jutros uzela bronzu, dok će Anes Bosandžić kasnije da radi finale kategorije preko 84 kilograma.

sport.dc

Povezani članci

Svečani doček za vicešampionku svijeta Marinu Kurteš

Veliki broj građana Istočnog Sarajeva dočekao je večeras svjetskog vicešampiona u karateu Marinu Kurteš. Kurtešova je u Istočno Sarajevo donijela srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u karateu u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki u borbama do 68 kilograma. Kurtešova je zahvalila gradu i sugrađanima na veličanstvenom dočeku, koji, kako kaže, nije očekivala, jer još nije […]

Najbolji plasman u karijeri Olge Danilović, Iga Švjontek prva na WTA listi

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je najbolji plasman u karijeri, pošto je napredovala za 17 pozicija i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 86. mjesto sa 805 bodova. Olga Danilović je u nedjelju osvojila ITF turnir u Korneliji de Ljobregat, pošto je u finalu pobijedila Holanđanku Aranču Rus 6:2, 6:0. Drugorangirana srpska teniserka […]