Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

22 Oktobar 2024
2 min.
Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama.


Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su se autori i koautori iz Grčke, Rusije, Indije, Kine, Italije, Mađarske, Meksika, Poljske, Portugala, Španije, Perua, Nigerije, Bugarske, Rumunije, Kipra, Gruzije, Švedske, Malte, Slovačke, Vijetnama, Albanije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, te Republike Srpske i Federacije BiH.

Autori i koautori su poslali 192 referata koji će biti predstavljeni na srpskom, ruskom, engleskom, italijanskom, odnosno na maternjim jezicima učesnika, saopšteno je iz Pravnog fakulteta.

Iz ove visokoškolske ustanove naglašavaju da je, ako se uzme u obzir broj autora, broj prijavljenih referata, država i kontinenata iz kojih autori dolaze, kao i broj i značaj suorganizatora ovogodišnjeg skupa, ovogodišnji Naučni skup najveći u oblasti prava održan ove godine u Evropi.

Naučni skup na Pravnom fakultetu počinje u 10.00 časova, a zatvaranje je planirano u 17.30 časova.

Izjave za medije su predviđene su u 9.40 časova.

Suorganizatori Naučnog skupa su Međunarodni savez pravnika sa sjedištem u Moskvi, Evropska organizacija za javno pravo sa sjedištem u Atini, Institut za uporedno pravo, Institut za kriminološka i sociološka istraživanja i Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu, svi sa sjedištem u Beogradu.

SRNA

Povezani članci

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]

Jahorina prva u regionu počela sa proizvodnjom snijega

Olimpijski centar „Jahorina“ ponovo postavlja nove standarde u regionu! Ove godine, zahvaljujući naprednom SnowFactory sistemu za vještačko osnježavanje, Jahorina je prva u regionu započela proizvodnju snijega. Proizvodnja snijega koji će se lagerovati i pripremati za početak zimske sezone je u toku u poligonu Poljice. Ovaj najsavremeniji sistem omogućava proizvodnju snijega i kada su temperature iznad […]