Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Nemanja Majdov suspendovan na dva mjeseca: Neću viće da trpim nepravdu

30 Maj 2022
2 min.
Nemanja Majdov suspendovan na dva mjeseca: Neću viće da trpim nepravdu

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, suspendovan je na dva mjeseca od strane Svjetske džudo federacije (IJF) zbog komentarisanja suđenja. 

Džudista iz Istočnog Sarajeva je poražen na startu Evropskog prvenstva u Sofiji od Kristijana Parlatija iz Italije u kojem je drastično oštećen od sudija. Nije mogao više da ćuti na stvari koje se ponavljaju iz turnira u turnir, a zbog svega toga kažnjen je sa dva mjeseca zabrane svih džudo aktivnosti.

– Sve je to dublja priča koja traje. Ljudi koji prate džudo vidjeli su koliko sam puta oštećen u posljednjih nekoliko godina. Ali, sve čovjek ćuti jer je pametnije tako. Ovo na Evropskom prvenstvu je prelilo čašu, diskvalifikovan sam sramnim odlumana i naravno da sam se pobunio zbog toga. Uložili smo život u ovo, vrijeme, finansije, uloženo je mnogo truda i onda na posljednja tri nastupa dogode ti se dva puta ovakve stvari. Nisam ja tu da bi se neko zezao sa mnom, rekao je Nemanja Majdov za SportDC, pa dodao:

– Sada su me suspendovali na dva mjeseca, te dvije diskvalifikacije su mi bile malo. Naveli su oni taj razlog, ali mislim da se iza svega krije neka šira priča, politička. Tužno je sve to, ali ništa novo. Sve mi se to događa kroz čitavu karijeru, samo na malo drugačiji način. Ovo je samo jedna nova stranica u knjizi moje karijere. Privremeno su nas samo zaustavili, nastavljamo da se borimo dalje. Jasmo mi je da je ovo sve borba sa vjetrenjačama, ali borićemo se i vratićemo se kao i obično još jači.

Suspenzija je počela teći odmah 1. maja i traje do 1.jula, tako da će Majdov propustiti Mediteranske igre koje počinju 25. juna u Alžiru, a pored toga i takmičenja u Gruziji i Mongoliji.

SportDC

Povezani članci

Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na Svesrpskom kupu

Članovi sokolačkog Atletskog kluba “Glasinac” Sara i Aleksandar Lučić osvojili su tri medalje na četvrtom Svesrpskom kupu u Beogradu, rekli su Srni u ovom klubu. Sara i Aleksandar učestovali su na Kupu sa reprezentacijom Republike Srpske, a osvojili su jednu zlatnu i dvije bronzane medalje. Aleksandar je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju u bacalju […]

Đoković i dalje četvrti teniser svijeta

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je četvrto mjesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Јanik Siner. Italijan na prvom mjestu ATP liste ima 11.180 bodova, Nijemac Aleksandar Zverev je drugi sa 7.075, dok je Španac Karlos Alkaraz i dalje treći sa 6.690 poena. Đoković je na četvrtoj […]