Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike

30 April 2024
1 min.
Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike

Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike u Republici Srpskoj biće 1. i 2. maj, zatim 3, 5. i 6. maj, kao i 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, a u dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u dane praznika i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

U dane Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće 3, 5. i 6. maj.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Jednim glasom reći “NE” strancu koji urušava izborni suverenitet Srpske

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je SNSD predložio svim strankama u Srpskoj da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima po zakonima koje je predložio nelegitimni stranac Kristijan Šmit, ističući da je taj prijedlog odraz odgovorne politike u zaštiti izbornog suvereniteta Srpske. Koašarac je rekao da je neophodan dijalog sa opozicionim strankama, jer […]

Karan: Znanje ima granice, neznanje nema; Istinom lako ogoliti laži dvojice zalutalih dječaka

Dvije osobe, kao zalutali dječaci, govorile su na sjednici Savjeta bezbjednosti UN o situaciji u BiH i, iznoseći lične stavove, svijetu jasno pokazale veličinu svoje neosnovane ambicije i mizerno poznavanje ustavnog uređenja BiH, ocijenio je profesor ustavnog prava Siniša Karan. U autorskom tekstu za Srnu profesor Karan je naglasio da se privatna obraćanja dvojice dječaka […]