Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Nović: Odluka Neškovića je za žaljenje; Dokaz da je sve dogovoreno sa određenim faktorima

15 Oktobar 2024
2 min.
Nović: Odluka Neškovića je za žaljenje; Dokaz da je sve dogovoreno sa određenim faktorima

Odluka delegata Želimira Neškovića i SDS-a da povuku Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH je za žaljenje, rekao je za RTRS delegat SNSD-a u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović.

– Vršen je pritisak prije izbora da se povuče taj zakon, ali je tada dogovoreno da se to ne radi zbog glasača SDS-a, koji nisu očekivali ovaj potez – rekao je Nović.

Istakao je da SNSD podržao Neškovićev Prijedlog zakon o Ustavnom sudu BiH.

– SNSD je snažno od prvog dana podržavao i nama ne može niko prigovoriti ni jednu riječ. Smatrali smo da je legitimno pravo i demokratski pristup da se o tom zakonu raspravlja, šta god ko mislio o tome – rekao je Nović.

Istakao je da je SDA istrajala na svom pristupu.

– Nešković je praktično pokazao da je on krivac za blokadu Doma naroda – dodao je Nović.

Takođe, kaže, da je HDZ BiH pokleklnuo.

– HDZ BiH je izgleda morao unaprijed reći da neće podržati taj zakon, znači prije sjednice. To znači da je sve dogovoreno sa određenim faktorima – naveo je Nović.

Istakao je da je onda i cinična izjava pojedinih faktora da se zalažu za odlazak stranih sudija iz BiH.

Naveo je da će SNSD znati odgovoriti za izazove.

– Vidjećemo zašto je došlo do povlačenje zakona i zašto je obećano ranije da se neće glasati za ovaj zakon – rekao je Nović.

RTRS

Povezani članci

Nešković povukao prijedlog izmjena Zakona o Ustavnom sudu

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković povukao je prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Ustavnom sudu BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio prije sedam mjeseci. Kao osnovne razloge za povlačenje ovog prijedloga zakona, zbog kojeg bošnjački delegati nisu prisustvovali sjednicama, Nešković je naveo da ne želi da utiče […]

Paljanin uhapšen u Hadžićima na osnovu raspisane potrage

Paljanin čiji su inicijali P.K. uhapšen je u opštini Hadžići, na osnovu raspisane operativne potrage, saopšteno je iz Ministarsva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo. Ovog dvadesetpetogodišnjeg muškarca uhapsili su sinoć u 21.15 časova pripadnici policijskih uprava Hadžići i Trnovo. On je predat u dalju nadležnost Policijske stanice Pale.