Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Obezbijeđen transport izbornog materijala

23 Septembar 2024
1 min.
Obezbijeđen transport izbornog materijala

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH primila je odluku ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o pozajmici resursa ovog ministarstva za transport izbornog materijala za predstojeće lokalne izbore.

Iz CIK-a ističu da će od 29. septembra do 14. oktobra biti realizovana tri dostavna ciklusa.

Odluka će biti realizovana i detaljno uređena kroz zaključivanje ugovora o pozajmici, saopšteno je iz CIK-a.

Iz CIK-a napominju da je zatraženo odobrenje upotrebe kamiona i kombija Ministarstva odbrane za transport izbornog materijala za lokalne izbore, i to od skladišta CIK-a u Istočnom Sarajevu do gradova/opština u BiH i vraćanje do skladišta.

U saopštenju se navodi da se transport odvija uz policijsku pratnju, uz prisustvo službenika CIK-a BiH koji je zadužen za primopredaju materijala.

Iz CIK-a ističu da su se obratili Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara nakon što je poništena prethodna odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke.

“Imajući u vidu odredbe Izbornog zakona BiH, prema kojem su svi organi vlasti na svim nivoima i zvaničnici u BiH i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH obavezni pomagati organima nadležnim za sprovođenje izbora, CIK se 5.septembra za podršku obratio Ministarstvu odbrane”, precizira se u saopštenju iz CIK-a.

SRNA

Povezani članci

Lažna dojava o postavljenoj bombi na aerodromu u Sarajevu

Kontradiverzionim pregledom Aerodroma Sarajevo utvrđeno je da je lažna dojava o postavljanju eksplozivnih naprava i nastavljeni su letovi sa ovog aerodroma. Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo saopštili su da su nakon primljene anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma nadležne službe odmah preduzele sve potrebne mjere u skladu s važećim bezbjednosnim protokolima. Obavljen […]

Krizna situacija na sarajevskom aerodromu zbog anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama

Na aerodromu Sarajevo aktiviran je plan djelovanja u kriznim situacijama zbog anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama i sprovode se sve potrebne mjere predviđene bezbjednosnim protokolima, saopšteno je iz ovog preduzeća. Anonimna dojava primljena je putem imejla i odmah po prijemu aktiviran je plan djelovanja u kriznim situacijama. Sve nadležne službe na terenu postupaju u […]