Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Očekuju se jake padavine, moguće bujične poplave

08 Oktobar 2024
1 min.
Očekuju se jake padavine, moguće bujične poplave

U Hercegovini se u noći sa utorka na srijedu očekuju jači pljuskovi, a ponegdje i obilnije padavine, pa je moguća pojava bujičnih poplava, upozoravaju iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Očekuje se da će u Hercegovini pasti od 20 do 60 milimetara kiše po kvadratnom metru.

– Zbog padavina jačeg intenziteta u kratkom periodu moguća je pojava bujičnih poplava i problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama – navode iz Hidrometeorološkog zavoda.

Od danas po podne do srijede, 9. oktobra, ujutru u Hercegovini i na zapadu očekuju se udari vjetra od 50 do 80 kilometara na čas, a u ostalim predjelima od 30 do 50 kilometara na čas.

Povezani članci

Stiglo upozorenje: Oprez zbog novih padavina

Agencija za vodno područje rijeke Save obavještava nadležne službe i stanovništvo na područjima koja su bila zahvaćena bujičnim poplavama na dodatni oprez, pošto se nove padavine očekuju tokom noći i mogu imati uticaj na pokrenuta klizišta. S obzirom da su najavljene nove padavine tokom noći sa utorka na srijedu na vodnom području Jadranskog mora, određene […]

Radovan Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji služi zatvorsku kaznu u nehumanim uslovima u Velikoj Bitaniji, odvezen je u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i upozorila da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo. Ona je istakla da je Karadžić […]