Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Očekuju se jake padavine: Upaljen narandžasti meteoalarm

07 Oktobar 2024
1 min.
Očekuju se jake padavine: Upaljen narandžasti meteoalarm

Naime kako su naveli, jače padavine se očekuju na zapadu, sjeveru i istoku Hercegovine i na jugozapadu i dijelu centralne BiH.

Takođe su pojasnili da je vremenski interval za koje se izdaje upozorenje:

9.10.2024. od jedan čas iza ponoći do 9.10.2024. do 11 časova.

– Uz jaču kišu prognozira se između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom. Upozorenje se daje zbog trenutne situacije na poplavljenim područjima. Moguća je pojava bujičnih potoka i klizišta – upozorili su iz FHMZ.

Građanima su date preporuke i mjere prema Svjetskoj meteorološkoj organizacij,prenosi RTRS.

– Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila usljed vode. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama – navodi se u saopštenju.

Povezani članci

CIK naredio otvaranje vreća sa glasačlim listićima i ponovno brojanje

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH naredila je otvaranje vreća sa glasačkim listićima i ponovno brojanje s ciljem pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnim izbornim jedinicama i na biračkim mjestima gdje birački odbor nije pravilno utvrdio rezultat glasanja. CIK će za nivo načelnika tražiti otvaranje vreća i ponovno glasanje na 26 biračkih mjesta u 17 […]

CIK: Zahtjeve za ponovno brojanje glasova podnositi nakon objavljivanja utvrđenih rezultata

 Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je danas da trenutno objavljuje preliminarne rezultate lokalnih izbora i da je zbog toga preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića. CIK će objavljivati preliminarne rezultate lokalnih izbora svaki dan u 15.00 časova do subote, 12. oktobra. Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa […]