Ravna planina banerRavna planina baner

Magazin

Ofarbajte jaja SODOM BIKARBONOM: Potpuno prirodan način za najlepše boje

01 Maj 2024
1 min.
Ofarbajte jaja SODOM BIKARBONOM: Potpuno prirodan način za najlepše boje

Soda bikarbona je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuhinji svake srpske domaćice.

Odlična je za čišćenje raznih površina u domu, neutralisanje neprijatnih mirisa i još mnogo toga, a nedavno se pojavio i metod farbanja jaja uz pomoć sode bikarbone!

Osim što su rezultat prelepe, raznobojne šare nestvarnih nijansi, ovaj metod farbanja jaja će vam se dopasti i zato što je potpuno prirodan.

Pored sode bikarbone, za ovaj način farbanja jaja biće vam potrebne tečne prehrambene boje po želji, malo vode i malo sirćeta.

Kako ofarbati jaja uz pomoć sode bikarbone?

U kalupe za mafine sipajte po kašičicu sode bikarbone i po 2-3 kapi boje po želji. Dodajte malo vode, taman toliko da se napravi gusta pasta (što gušće, to bolje), lepo sjedinite tako da dobijete jednoličnu boju, a potom pomoću četkice nanosite željene boje na jaja.

Kada ste naneli boje, prelijte preko jaja vrlo malo sirćeta. Smesa će početi da peni, a kada to prestane, farbanje je gotovo.

Jaja potom isperite pod mlazom vode, kako bi spao višak boje. Nemojte da mlaz bude suviše jak.

Povezani članci

Za dječju proslavu POTROŠE I CIJELU PLATU: Zbog rođendana se roditelji hvataju za glavu, a kako i ne bi jer igraonica, torta, meze, grickalice KOŠTAJU KAO STARIJI AUTO

Sendviči, grickalice, torta i hrpa djece u dnevnom boravku – tako su nekad izgledali dječji rođendani. Međutim, nepisano pravilo je postalo da se oni sada raskošno poslavljaju u igraonicama, zbog čega roditelji moraju izdvojiti i do 1.000 KM. Nekada bi se djeca nakon torte razbježala po dvorištu, a s prvim mrakom proslava bi bila gotova. […]

Ne pretjerujte sa kuvanim jajima za Vaskrs

Pitanje koje se nerijetko postavlja koliko kuvanih jaja tokom praznika je u redu pojesti kako ne bi imali zdravstvene tegobe. S obzirom da su jaja jedna od idealnih namirnica jer spadaju u grupu biološki vrijednih proteina, ipak ne bismo trebali da pretjeramo sa unosom, pogotovo za sutrašnji praznik Vaskrs. “Dva jaja dnevno bi bila idealna […]