Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Palata Republike večeras u bojama zastave Srbije

15 Februar 2023
1 min.
Palata Republike večeras u bojama zastave Srbije

Palata Republike u Banjaluci večeras će biti osvijetljena u bojama srpske zastave u čast obilježavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije, a tim povodom biće upriličen i svečani vatromet.omet.

Palata će biti osvijetljena od 18.30 časova, dok će vatromet biti upriličen od 21.00 čas, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Srbija danas obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

Povezani članci

Srpska bogatija za 29 beba

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 29 beba, 19 djevojčica i 10 dječaka. Najviše beba, sedam, rođeno je u Banjaluci, potom u Prijedoru i Doboju po četiri, u Zvorniku, Trebinju i Foči po tri, u Bijeljini i Gradišci po dvije, te u Nevesinju jedna, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim […]

Dodik: Čast i zadovoljstvo razgovarati sa Vučićem i Erdoganom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da mu je bila čast i zadovoljstvo što je imao priliku da se danas u Beogradu sastane sa dvojicom velikih državnika kao što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Turske Redžep Tajip Erdogan. Predsjednik Dodik je naglasio da je Erdogan veliki državnik, koji se nalazi na […]