Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Paljanski dom zdravlja dobio aparat za svjetlosnu terapiju

11 Septembar 2024
1 min.
Paljanski dom zdravlja dobio aparat za svjetlosnu terapiju

Udruženje Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Kanade doniralo je Domu zdravlja “Stana Tomić” sa Pala “bioptron” uređaj za svjetlosnu terapiju kod mišićno-koštanih i kožnih oboljenja, koji će umnogome unaprijediti zdravstvenu zaštitu u oblasti fizioterapije.


Donacija je vrijedna 5.600 KM.

Doktor medicine rada u Domu zdravlja Rade Lončar pojasnio je da je u pitanju vrijedan aparat koji spada u red fototerapija, odnosno isporučuje polarizovanu, polihromatsku svjetlost i ima širok spektar indikacija, a veoma uzak spektar kontraindikacija i tretiraće mnoga oboljenja.

Prema njegovim riječima, to su oboljenja muskuloskeletnog sistema u koja spadaju reumatska oboljenja, zapaljenski degenerativni reumatizam.

Lončar je naveo novinarima da će aparatom tretirati i povrede mišićno-skeletnog sistema i druga oboljenja kao što su dermatološka, poput ekcema, psorijaze, a može da se primijeni i na određena respiratorna oboljenja.

Ovim modernim aparatom, kaže, mogu da se tretiraju sve populacije.

Direktor Doma zdravlja Ivan Šarac rekao je novinarima da je Udruženje u više navrata pomagalo ne samo njima nego i drugim domovima zdravlja na području Sarajevsko-romanijske regije, te im je zahvalio za svu dosadašnju pomoć.

SRNA

Povezani članci

Mitropolit Hrizostom: Sveti Petar Dabrobosanski podijelio strašnu sudbinu sa svojim narodom

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je danas da je Sveti Petar Dabrobosanski mogao da se spase, ali da je odlučio da ostane i podijeli strašnu sudbinu sa svojim sarajevskim Srbima, koju su im ustaše namijenile. Tokom Svete arhijerejske liturgije povodom slave Grada Istočno Sarajevo – Svetog Petra Dabrobosanskog u istoimenom hramu u Vojkovićima, mitropolit […]

Uspješno učešće Miroslava Perića na kongresu oftalmologa u Beogradu

Specijalizant oftalmologije Bolnice “Srbija” iz Istočnog Sarajeva Miroslav Perić učestvovao je na 23. Kongresu oftalmologa Srbije u Beogradu, gdje je njegov rad o temi “Akutni glaukom u trudnoći” izazvao pažnju. Perićev stručni rad privukao je veliki broj slušalaca, budući da je riječ o prikazu izrazito rijetkog akutnog stanja u oftalmologiji, dok je u svijetu zabilježeno […]