Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Počela realizacija projekta “Kulinarska staza” vrijednog 2,2 miliona evra

30 April 2024
1 min.
Počela realizacija projekta “Kulinarska staza” vrijednog 2,2 miliona evra

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom /SERDA/, počela je realizaciju aktivnosti u okviru projekta “Kulinarska staza” /Culinary Trailu/ vrijednosti 2.274.566 evra.

Projekat ima za cilj unapređenje saradnje između turističkih destinacija, usluga, proizvoda i zainteresovanih strana u Dunavskom regionu, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Ovaj projekat će aktivno uključiti različite ciljne grupe doprinoseći razvoju turizma kao značajnog faktora za udaljene ruralne zajednice.

Ključni rezultati projekta uključuju digitalni katalog kulinarskog nasljeđa, transnacionalne kulinarske staze, zajedničke centre za obuku i strategije za održivi turizam.

Projekat “Kulinarska staza”, koji je podržao Interreg Dunav program, snažno naglašava etničko i lokalno kulinarsko nasljeđe u Dunavskom regionu, uključujući vinogradarstvo.

Projektni timovi oba partnera razgovarali su o provođenju ovog projekta na području BiH, koordinaciji zadataka, sinergiji i načinima saradnje u zajedničkim aktivnostima.

SRNA

Povezani članci

Projekat ispitivanja prevalence bolničkih infekcija u bolnicama Republike Srpske

Specijalista epidemiologije sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Foči, a ujedno i konsultant Bolnice „Srbija“ za bolničke infekcije, i član komisije za prevenciju i suzbijanje intrahospitalnih i bolničkih infekcija prof. dr Biljana Mijović istakla je da svake godine autonomna pokrajina Vojvodina preko pokrajinskog sekretarijata za nauku organizuje finansiranje naučno istraživačkih projekata koje rade zajedno istraživači iz […]

VIK Istočno Sarajevo: Obavještenje o prekidu u vodosnabdijevanju

Komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” ad Istočno Sarajevo obavještava potrošače u ulici Spasovdanska br. 25A i 25B u Istočnom Novom Sarajevu  da će u periodu od 08:00 do 12:00 časa doći do prekida u vodosnabdijevanju. Do prekida će doći zbog hitne sanacije kvara na vodovodnoj mreži. “Molimo potrošače za strpljenje i razumjevanje”, navodi se u saopštenju.