Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Podrška Dodiku i Lukiću iz svih dijelova Republike Srpske

09 Oktobar 2024
1 min.
Podrška Dodiku i Lukiću iz svih dijelova Republike Srpske

Veliki broj građana iz svih dijelova Republike Srpske došao je ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu da pruži podršku predsjedniku Republike Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću, kojima se sudi zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Među okupljenim građanima su i nosioci javnih funkcija u Republici Srpskoj i na nivou BiH.

Branilac predsjednika Srpske Goran Bubić rekao je ranije Srni da će odbrana drugooptuženog Lukića danas izvoditi materijalne dokaze, dok će i Tužilaštvo predložiti svoje dokaze o kojima će se odbrana izjasniti.

Na prethodnom ročištu, održanom 25. septembra, generalni sekretar Vlade Republike Srpske Dalibor Panić izjavio je da niko, pa ni visoki predstavnik ili OHR, ne može da zaustavi objavljivanje zakonskih rješenja koja usvoji Narodna skupština Srpske.

Na pitanje Dodika, da li je zakonom i Ustavom Srpske predviđeno da zakone može donositi visoki predstavnik, OHR ili Kristijan Šmit, Panić je rekao da ni Šmit, niti OHR, nisu predviđeni kao zakonodavno tijelo.

SRNA

Povezani članci

U sarajevske škole ponovo stigle dojave o bombama

U nekoliko sarajevskih škola su jutros zaprimljene dojave o postavljenim bombama. Ovu informaciju je za portal Klix.ba potvrdila portparolka MUP-a KS, Mersiha Novalić “U nekoliko škola je zaprimljen email o ovim dojavama, a obavješten je i dežurni tužilac KT KS”, navela je ona. U skladu sa ranije utvrđenim protokolom, pristupilo se evakuaciji učenika i osoblja […]

Evakuisano stanovništvo iz Јablanice i Konjica vratilo se kućama

Većina stanovništva koje je evakuiisano iz područja pogođenih prirodnom nesrećom vratilo se svojim kućama, saopšteno je iz operativnih centara civilnih zaštita Jablanica i Konjic. Iz tih centara su naveli da su ekipe još na terenu, a svakodnevno se radi na pronalasku nestalih i čišćenju terena. Neki putni pravci u Buturović Polju kod Konjica su donekle […]