Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Policija ubila učenika ispred škole u Viskonsinu

02 Maj 2024
1 min.
Policija ubila učenika ispred škole u Viskonsinu

Američka policija ubila je u srijedu učenika ispred srednje škole u Viskonsinu nakon što je dobila dojavu da se tu nalazi naoružana osoba, saopštio je tužilac te američke savezne države Džoš Kol.

Policija je na mreži Fejsbuk navela da nema više osumnjičenih i da niko nije povrijeđen “osim navodnog napadača”, prenosi Asošijeted pres.

Kol je odbio da odgovori na pitanja novinara o tome da li je učenik otvorio vatru i da li je pokušao da uđe u školu.

Ranije u srijedu policija je saopštila da je “prijetnja neutralizovana” izvan zgrade srednje škole u selu Maunt Horeb, udaljenom oko 40 kilometara od prestonice Medison.

Nastavnici iz škole su rekli djeci da se sakriju pošto su čuli pucnjavu, nakon čega ih je policija zatvorila u školi dok nije sprovela istragu.

Upravnik školskog okruga Maunt Horeb, Stiv Salerno izjavio je da bi, bez nedavnih napredaka u bezbjednosti, “ovo mogla da bude daleko gora tragedija”.

Tanjug

Povezani članci

Putin i Đinping potpisali zajedničku izjavu o strateškom partnerstvu

Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping potpisali su zajedničku izjavu o produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Rusije i Kine. Si je naglasio da dvije zemlje nastavljaju da razvijaju svoje odnose kao “dobri susjedi, prijatelji i partneri”. Putin je istakao da rusko-kineski odnosi nisu usmjereni ni protiv koga i da je saradnja Pekinga i […]

Fico u stabilnom, ali i dalje teškom stanju

Ljekari su tokom noći uspjeli da stabilizuju zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica, ali je ono i dalje teško, saopštila je danas direktor bolnice u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova. Fico je poslije pokušaja atentata hospitalizovan, a operacija je trajala pet sati. “Trenutno se preduzimaju dalje radnje za poboljšanje njegovog stanja”, rekao je slovački ministar odbrane […]