Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Dejana Popovića zbog ubistva u pokušaju

13 Septembar 2024
1 min.
Potvrđena optužnica protiv Dejana Popovića zbog ubistva u pokušaju

 Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Dejana Popovića /59/ zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.


Sudsko vijeće je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva donijelo i rješenje kojim se Popoviću nakon potvrđivanja optužnice produžava pritvor koji može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine.

Kontrola opravdanosti daljeg trajanja pritvora vršiće se na svaka dva mjeseca.

Popoviću se na teret stavlja da je 2. juna u večernjim časovima u jednom ugostiteljskom objektu u Istočnom Novom Sarajevu iz pištolja pucao u lice čiji su inicijali M.M. koje je tom prilikom povrijeđeno, navodi se u saopštenju.

Pucnjavi je prethodila verbalna rasprava i fizički sukob, nakon čega je Popović otišao do stana, uzeo pištolj sa kojim se vratio u ugostiteljski objekat i pucao.

Izvršenim pretresom stana koji koristi Popović pronađeno je i privremeno oduzeto 43 metaka kalibra 6,35 milimetara za koje nije imao odobrenje nadležnog organa.

SRNA

Povezani članci

Istočna Ilidža: Ukinut porez na nepokretnost, donesena odluka o neradnoj nedjelji

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža jednoglasno su danas usvojili odluku kojom se fizičkim i pravnim licima na području ove lokalne zajednice uvodi nulta stopa poreza na nepokretnosti. Posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda zakazana je na inicijativu odbornika opozicionog SNSD-a i koalicionih partnera, koji su zatražili da se stopa poreza za fizička lica smanji […]

Jugović: Izgradnja toplane vrijedne 10 miliona evra

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je danas sa ministrom finansija i trezora u Savjetu ministara Srđanom Amidžićem razgovarao o izgradnji toplane u ovoj lokalnoj zajednici, ukupne vrijednosti 10 miliona evra, ističući da će uskoro biti riješena priprema tenderske dokumentacije. Jugović je naveo da je riječ o kapitalnom projektu i da su tri […]