Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pušten u rad gasovod Pale-Јahorina, projekat vrijedan 15 miliona KM; Prisustvovao predsjednik Srpske (FOTO)

08 Oktobar 2024
1 min.
Pušten u rad gasovod Pale-Јahorina, projekat vrijedan 15 miliona KM; Prisustvovao predsjednik Srpske (FOTO)

Gasovod Pale-Јahorina je pušten u rad čime je završena gasifikacija kompletne planine.

Riječ je o projektu vrijednom 15 miliona maraka, koji je finansiran sredstvima Vlade Republike Srpske.

Foto: RTRS

Gasovod je pustio u rad predsjednik Srpske Milorad Dodik simboličnim paljenjem plamena.

Foto: RTRS

Ukupna mreža je dužine 27 kilometara, od čega je 11 kilometara primarnog distributivnog gasovoda, a 16 kilometara sekundarne mreže na području sa potrošačima.

Foto: RTRS

večanom završetku radova i puštanju gasovoda na Јahorini, osim predsjednika Srpske, prisustvovali su premijer Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, generalni direktor preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek, zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac, ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

Prisutni su bili i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnici opština Sarajevsko-romanijske regije, kao i predstavnici javnog i političkog života ove regije i Republike Srpske.

RTRS

Povezani članci

Elek: Gasovod završen znatno prije roka, zahvalnost Dodiku i Vladi za podršku

 Direktor preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek rekao je da je distrubitivni čelični gasovod Pale–Jahorina, koji je danas svečano pušten u rad, projekat koji će trajati narednih 100 godina. Elek je rekao novinarima da se od danas svi hoteli i apartmani mogu priključiti na gas na ovoj olimpijskoj ljepotici, a da će turisti zimus skijati […]

Sokolac: Bogat program za Nedjelju djeteta

 Na Sokocu je danas, u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, organizovana radionica u vrtiću na kojoj su mališani zajedno sa roditeljima pravili i ukrašavali dječije šešire za “Šeširijadu” koja će biti održana u petak, 11. oktobra, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miloš Erić. Erić je naglasio da se ove sedmice obilježava Nedjelja djeteta […]