Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

“Radis” finansira stručno usavršavanje ljekara Bolnice “Srbija”

12 Septembar 2024
2 min.
“Radis” finansira stručno usavršavanje ljekara Bolnice “Srbija”

Firma “Radis” iz Istočnog Sarajeva finansiraće troškove stručnog usavršavanja tri ljekara iz ove Bolnice “Srbija” Istočno Sarajevo u Univerzitetskoj bolnici “Medipol mega” u Istanbulu.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija i direktor firme “Radis” Igor Dragutinović potpisali su danas ugovor o plaćanju svih troškova boravka i usavršavanja tri ljekara u Istanbulu.

Šešlija je zahvalio Dragutinoviću što je firma “Radis” odlučila da finansira troškove stručnog usavršavanja za doktoricu Ivanu Lalović, budućeg kardiologa, specijalistu otorine Đorđa Pejića i specijalistu ginekologije Vladimira Radovića.

“Ovo je veliki gest kompanije iz Istočnog Sarajeva koja pokazuje svoju društvenu odgovornost tako što ulaže u znanje i usavršavanje našeg kadra koji će i dalje biti na raspolaganju stanovnicima naše regije”, istakao je Šešlija.

Šešlija je napomenuo da ovo nije prvi put da firma “Radis” pomaže ovu zdravstvenu ustanovu, dodavši da je ulaganje u znanje najisplatnije.

Dragutinović je istakao da je firma registrovana u Istočnom Sarajevu i samim tim je veliki broj njenih radnika korisnici usluga Bolnice “Srbija”.

On je rekao da su došli na ideju da, kao društveno odgovorna firma, pošalju nekoliko ljekara u jednu renomiranu svjetsku kliniku da bi usavršili svoje znanje, a da bi pacijenti imali bolju uslugu zdravstvene zaštite.

Doktorica Ivana Lalović zahvalila je menadžmentu Bolnice i Dragutinoviću što će finansirati njihov boravak u bolnici u Istanbulu.

Ona je naglasila da je planirano da, za početak, borave sedam dana, da steknu neke nove vještine, znanja i iskustva koje će primijeniti u liječenju i radu u Bolnici “Srbija”.

“Nadam se da ćemo se u Istanbulu pokazati dobro i da je ovo samo početak jedne dobre saradnje”, istakla je Lalovićeva.

SRNA

Povezani članci

Mitropolit Hrizostom: Sveti Petar Dabrobosanski podijelio strašnu sudbinu sa svojim narodom

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je danas da je Sveti Petar Dabrobosanski mogao da se spase, ali da je odlučio da ostane i podijeli strašnu sudbinu sa svojim sarajevskim Srbima, koju su im ustaše namijenile. Tokom Svete arhijerejske liturgije povodom slave Grada Istočno Sarajevo – Svetog Petra Dabrobosanskog u istoimenom hramu u Vojkovićima, mitropolit […]

Uspješno učešće Miroslava Perića na kongresu oftalmologa u Beogradu

Specijalizant oftalmologije Bolnice “Srbija” iz Istočnog Sarajeva Miroslav Perić učestvovao je na 23. Kongresu oftalmologa Srbije u Beogradu, gdje je njegov rad o temi “Akutni glaukom u trudnoći” izazvao pažnju. Perićev stručni rad privukao je veliki broj slušalaca, budući da je riječ o prikazu izrazito rijetkog akutnog stanja u oftalmologiji, dok je u svijetu zabilježeno […]