Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Rudo: Spriječeno širenje vatre ka kućama

09 Septembar 2024
1 min.
Rudo: Spriječeno širenje vatre ka kućama

Požar na području opštine Rudo je i dalje aktivan, ali je spriječeno širenje vatre ka kućama, rekao je za RTRS Dragoljub Bogdanović, načelnik opštine.

– Situacija nije sjajna, stotinu ljudi noćas je dežuralo i gasilo vatru. 90 odsto linije je odbranjeno – rekao je Bogdanović.

On je rekao da tokom dana očekuju kišu koja bi ugasila vatru, dodajući da dejstvovanje helikoptera, iako je prethodno načelno bilo dogovoreno, nije moguće zbog vremenskih uslova.

Podsjećamo, do sada je u požaru izgorjelo više desetina hektara borove šume i niskog rastinja.

RTRS

Povezani članci

Srpska bogatija za 23 bebe

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 23 bebe, 12 dječaka i 11 djevojčica. Najviše beba, sedam, rođeno je Banjaluci, u Zvorniku pet, u Prijedoru i Bijeljini po tri, u Gradišci i Istočnom Sarajevu po dvije, te u Doboju jedna, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. U Banjaluci su rođene […]

U Rogatici danas svečano otvaranje Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma

U Rogatici će danas svečano biti otvorena Regionalna poljoprivredna izložba i sajam na kojem će poljoprivrednici Gornjodrinske i Sarajevsko-romanijske regije izložiti rasna grla stoke i poljoprivredne proizvode. Na sajmu će biti izložen i skorup-kajmak uz obezbijeđenu potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke, te krompir sjemenski visokorodnih sorti koji su proizveli registrovani proizvođača sjemena, kao i merkantilni […]