Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sarajevski aerodrom uzurpirao više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske; Inspektori na terenu (VIDEO)

13 Septembar 2024
3 min.
Sarajevski aerodrom uzurpirao više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske; Inspektori na terenu (VIDEO)

Građevinski inspektori, geometri i rukovodioci svih relevantnih republičkih institucija danas na terenu u Istočnoj Ilidži, gdje je sarajevski aerodrom započeo radove na proširenju aerodromskog kompleksa.

Konstantovali su da je federalni investitor “zagazio” duboko u teritoriju Republike Srpske.

Na 25 katastarskih čestica uzurpirali su više od 22.000 metara kvadratnih imovine Srpske.

Granica je precizirana i obilježena. O svemu će rješenjem biti obaviješten investitor, koji iako pozvan danas se nije pojavio na lokalitetu gdje su radovi počeli početkom sedmice.

Granica će biti obilježena i trakom.

– Ova teritorija na kojoj se nalazimo je vlasništvo Republike Srpske. Bez obzira što nije ustanovljena entitetska linija, a i znamo zbog čega nije ustanovljena, jer kolege iz Federacije nikada nisu htjeli da adekvatno učestvuju u tome, iako su naši predstavnici iz Srpske dali puni doprinos u toj komisiji. Što znači nećemo dozvoliti da se gradi i neće se sagraditi taj objekat od 22.000 kvadratna metra na teritoriji Srpske – kaže Dragan Stanković, direktor RUGIPP Srpske.

Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske istakao je da prijašnje radnje, koje su eventualno bile prije rata, to ne daje za pravo aerodromu da kaže da je vlasnik.

– Vlasnik nije aerodrom, vlasnik je Republika Srpska. Ovdje su svi predstavnici institucija i na nivou BiH i na nivou Srpske, na nivou opštine. Nedvojbeno, ovdje je struka, ušlo se možda i više od 20 metara u Republiku Srpsku i mi jednostavno moramo raditi svoj posao i štititi naše institucije i vlasništvo – kazao je Govedarica.

Dragan Miovčić, glavni urbanističko-građevinski inspektor navosdi da u ovom trenutku provode procedure u skladu sa ovlašćenjima i zakonima.

– Činimo zapisnik trenutno u Istočnom Sarajevu. Po popisu svih učesnika koji su ovdje i uručenja investitoru, mi ćemo izdati rješenje. Poslije toga ćemo obilježiti ovo što je naša teritorija, dokle se može raditi. Dalje u našoj teritoriji se ne može raditi i to je to – istakao je Miovčić.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Vujičić će stajati na braniku Republike Srpske

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Vujičić treba da bude izabran na tu funkciju jer će nesumnjivo stajati na braniku Republike Srpske, Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva. Dodik je istakao da je večeras došao u Istočnu Ilidžu da podrži Vujičića zato što vjeruje u pobjedu Republike […]

LUDILO „SEĆIJAŠA“: Ćosić zapalio svijeću za sve koji su osmisli da tenk stave kao spomenik u Sarajevu

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva kaže za Novosti da se do sada svašta doživjelo od sarajevske čaršije i sarajevskih „sećijaša“, ali kako kaže izvitoperenost i bolest uma manifestovanu postavljanjem tenka kao spomenika i to u blizini škole, vrhunac je njihovog ludila. Mi se molimo za njihovu djecu da porastu u normalne i zdrave ljude i […]