Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Savjet bezbjednosti danas o situaciji u BiH, obraća se Cvijanovićeva

30 April 2024
1 min.
Savjet bezbjednosti danas o situaciji u BiH, obraća se Cvijanovićeva

Savjet bezbjednosti UN danas će na sjednici raspravljati o situaciji u BiH, objavljeno je na stranici Savjeta bezbjednosti.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zvanično je zatražila obraćanje u Savjetu bezbjednosti UN putem video-linka.

Prema saznanjima Srne, Amerikanci su uputili zahtjev Savjetu bezbjednosti UN da se na sjednici obrati i Kristijan Šmit.

Sjednica će biti održana u 16.00 časova po lokalnom vremenu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da će sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH biti održana na zahtjev Rusije. 

SRNA

Povezani članci

Putin i Đinping potpisali zajedničku izjavu o strateškom partnerstvu

Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping potpisali su zajedničku izjavu o produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Rusije i Kine. Si je naglasio da dvije zemlje nastavljaju da razvijaju svoje odnose kao “dobri susjedi, prijatelji i partneri”. Putin je istakao da rusko-kineski odnosi nisu usmjereni ni protiv koga i da je saradnja Pekinga i […]

Fico u stabilnom, ali i dalje teškom stanju

Ljekari su tokom noći uspjeli da stabilizuju zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica, ali je ono i dalje teško, saopštila je danas direktor bolnice u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova. Fico je poslije pokušaja atentata hospitalizovan, a operacija je trajala pet sati. “Trenutno se preduzimaju dalje radnje za poboljšanje njegovog stanja”, rekao je slovački ministar odbrane […]